Мапа порталу

У Миколаєві під час війни усі соціальні виплати здійснюються своєчасно

З початку повномасштабного вторгнення росії підрозділи соціального захисту Миколаєва не припиняли свою діяльність ні на день. Через бойові дії у них значно збільшилось роботи, тому фахівці напружено працювали, аби підтримати мешканців міста, які опинилися в непростих життєвих умовах. 

Про це під час брифінгу розповів директор департаменту праці та соціального захисту населення міської ради Сергій Василенко.

  • Це був найтяжчий рік для України, міста Миколаєва та нашого департаменту зокрема. Війна внесла корективи в нашу роботу. Так, кадровий потенціал зменшився на 30 відсотків, а кількість завдань, які було покладено на департамент, набагато збільшилась, - сказав Сергій Василенко.

Сергій Василенко підкреслив: незважаючи на складні умови,  виплати соціально незахищеним громадянам не припинялись. Вони здійснюються своєчасно. Загальний бюджет департаменту в 2022 році склав понад 924 млн.грн. З міського бюджету використано понад 159 млн.грн. За рахунок коштів  державної скарбниці виплачено більше 758 млн.грн, обласної - майже 7 млн.грн.

Усі підрозділи департаменту праці та соціального захисту населення були активно задіяні у видачі гуманітарної допомоги.

  • Наприклад, у  Миколаєві видали близько 2 тисяч тонн борошна, 1,5 тонн рису, 200 тисяч літрів олії, - повідомив керівник.

Крім того, різним категоріям громадян видали біля 420 тонн води та близько 140 тис. продовольчих наборів.

Рік, що минув, був важкий. Та, незважаючи на складнощі, заклади соціального захисту населення з випробуванням впорались. 

  • Я вважаю, що у 2022 році департамент зі своїми завданнями впорався, - резюмував Сергій Василенко

  

IMAGE FOLDER (/files/2023/March2023/210323)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: