Мапа порталу

Міський голова Олександр Сєнкевич зустрівся із Послом Австрії в Україні Арадом Бенкьо

У понеділок, 20 березня, до Миколаєва з робочим візитом прибула делегація на чолі з Надзвичайним та Повноважним Послом Австрії в Україні Арадом Бенкьо. До її складу увійшли виконавчий голова організації SECI c/o ОБСЄ Міхаел Фацекас та аташе Посольства Республіки Австрія в Україні Армін Регор.

Зустріч із гостями провели міський голова Олександр Сєнкевич, секретар міської ради Дмитро Фалько та заступник директора департаменту міського голови Ігор Філіппов.

Олександр Сєнкевич розповів делегації про безпекову ситуацію в Миколаєві та окреслив головні потреби міста для поступового повернення до мирного життя. Зокрема, міський голова зазначив, що сьогодні велику увагу влада приділяє облаштуванню бомбосховищ на території навчальних закладів.

“Жителі міста повертаються і хочуть працювати. Тому нам украй необхідно відновити роботу дитячих садків, а з вересня - і частини шкіл. Щоб батьки могли спокійно йти на роботу і знати, що їхні діти у цей час у безпеці. Ми активно співпрацюємо з міжнародними партнерами та благодійними організаціями, щоб охопити максимальну кількість навчальних закладів”, - сказав він.

Секретар міської ради Дмитро Фалько звернув увагу й на необхідність підтримки місцевого бізнесу. Він розповів, що міська рада через онлайн-опитування зібрала інформацію з місцевих підприємців про те, що їм необхідно для відновлення роботи. Ці дані департамент економіки опрацьовує з потенційними інвесторами й донорами для того, щоб надати допомогу бізнесу і тим самим збільшити кількість робочих місць.

Зі свого боку Арад Бенкьо розповів, які Австрія допомагає Україні загалом і Миколаївщині зокрема та запевнив про підвищення рівня подальшої співпраці.

Так, сьогодні Посол Австрії передав міському управлінню освіти 25 генераторів. Їх розподілять по закладах освіти відповідно до потреби.

 

IMAGE FOLDER (/files/2023/March2023/20032023_2)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: