Мапа порталу

У Миколаєві з початком вторгнення росії культурні заклади стали гуманітарними центрами

Миколаївські заклади культури відразу після повномасштабного вторгнення росії переорієнтували свою роботу. Йдеться про бібліотеки та будинки культури. Окрім основної функції, вони почали виконувати ще й гуманітарну.

Про це під час брифінгу розповів начальник управління культури та охорони культурної спадщини міської ради Юрій Любаров.

  • Відбулась серйозна переорієнтація бібліотек з соціокультурної на гуманітарну сферу. Майже всі вони, за виключенням декількох, які були зачинені з технічних причин, працювали як гуманітарні центри. Люди почали приносити туди ліки, інші необхідні речі. А з початком роботи програми щодо видачі безкоштовного хліба, вони долучились і до цієї роботи, - повідомив Юрій Любаров

А центральна міська бібліотека для дітей стала прихистком для сотень миколаївців. 

  • З першого дня вторгнення росії бібліотека почала функціонувати  цілодобова як укриття. Вони має бомбосховище. І працівники бібліотеки чергували в ньому. Перші місяці там щоденно збиралось до 200 миколаївців, - додав Юрій Любаров.

Будинки культури теж стали гуманітарними центрами. Вони діяли у кожному районі Миколаєва.  Заклади збирали гуманітарну допомогу, співпрацювали з волонтерами. 

 image


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: