Мапа порталу

У Миколаєві працюють над пошуком резервного місця водозабору для централізованого водопостачання

МКП "Миколаївводоканал" має 6 варіантів облаштування нового місця водозабору. Після реалізації проєкту місто отримає резервне джерело питної води.

Про це під час брифінгу розповів директор МКП "Миколаївводоканал" Борис Діденко.

"Пошук і будівництво нового водозабору і трубопроводів потребують значних капіталовкладень. Таких коштів ми не маємо ні в державі, ні в міському бюджеті. Для цього нам потрібні донорські кошти. Та без техніко-економічного обґрунтування їх знайти неможливо", - розповів Борис Дуденко.

Завдяки Європейському інвестиційному банку підприємство отримало грант на підготовку такого техніко-економічного обґрунтування. Банк визначив підрядника – французьку компанію «Іджис».

Фахівцями було розроблено 6 варіантів облаштування нового місця водозабору. Цим питанням вони займаються з минулого року.

"Хочу зазначити, що тут є дві ключові цифри для прийняття рішення. По-перше, це інвестиційні витрати для того, щоб облаштувати новий водозабір. А друга цифра – скільки буде коштувати один кубічний метр для мешканців Миколаєва. Над цим працює компанія "Іджис", – сказав Борис Дуденко.

Після вирішення цих питань і буде визначено резервне джерело питної води.

 
 

знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: