Мапа порталу

Ірина Шамрай про роботу медичної галузі під час війни: не тільки вистояла, а й розвивалась

Попри постійні обстріли в Миколаєві було забезпечено стабільну роботу медичних закладів. Таким чином, містяни та люди, які знайшли прихисток у Миколаєві, весь цей час могли отримувати кваліфіковану допомогу. 

Про це в програмі “Діалог” на ТРК "МАРТ" розповіла начальниця управління охорони здоров'я Ірина Шамрай. 

  • Наші заклади не тільки вистояли, вони стали повністю автономними. Тобто сьогодні ми не боїмося блекауту. Адже лікарні  мають свердловину і забезпечені водою нормальної якості. Кожен заклад підключений до Старлінку та забезпечений безперебійними джерелами живлення, - підкреслила Ірина Шамрай.

Крім того, під час повномасштабного вторгнення оновлюли матеріально-технічну базу лікувальних закладів. 

  • За кошти міського бюджету нам вдалось придбати 62 одиниці медичного обладнання на загальну суму, що перевищила 59 мільйонів гривень, - додала начальниця управління охорони здоров'я

У трьох найбільших лікарнях встановили нові кисневі станції. Крім того, було розширено міське відділення гемодіалізу. Для нього придбали 2 нові апарати штучної нирки.

  •  Ми також ввели в експлуатацію ПЛР-лабораторію, запустивши бактеріологічний аналізатор, - розповіла керівниця.

При цьому одна з лікарень отримала новий томограф, придбаний за кошти державного бюджету. Наразі на ньому проведено вже майже 900 досліджень. 

Загалом же весь цей час у Миколаєві знаходилось і працювало біля 4100 медиків. 

  • Перші шість місяців вторгнення більшість наших лікарів фактично жили на роботі, аби не втрачати час на доїзд до свого закладу і оперативно надавати допомогу, - сказала Ірина Шамрай, зазначивши, що за період бойових дій у Миколаєві лікували сотні поранених. 

Як розповіла Ірина Шамрай, завдяки такій ефективній роботі лікарняні заклади змогли укласти з Національною службою здоров'я України угоди про надання у 2023 році 142 пакетів послуг, а це на 13 більше, ніж минулого року. Таким чином, містяни зможуть отримувати більше безкоштовних медичних послуг.

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: