Мапа порталу

Повідомляємо про оприлюднення проєкту документа державного планування та звіту про стратегічну екологічну оцінку

Департамент архітектури та містобудування Миколаївської міської ради, відповідно до статті 12 Закону України «Про стратегічну екологічну оцінку», повідомляє про оприлюднення  проєкту документу державного планування (далі – ДДП): «Детальний план території міста Миколаєва, обмеженої проспектом Богоявленським, вулицею Виноградною, вулицею Старофортечною та територією промислових підприємств», який був розроблений на підставі рішення від 14 грудня 2021 року №12/163 «Про надання дозволу на розроблення детального плану території міста Миколаєва, обмеженої проспектом Богоявленським, вулицею Виноградною, вулицею Старофортечною та територією промислових підприємств» та звіту про стратегічну екологічну оцінку (далі – СЕО).

Детальний план території розробляється з метою уточнення планувальної структури і функціонального призначення території, параметрів забудови та ландшафтної організації частини  території в межах населеного пункту; визначення її функціонального призначення та параметрів забудови з метою будівництва та експлуатації автозаправного комплексу з об’єктами торгівлі та автомийкою, об’єкту автосервісного центру з продажем автозапчастин та кінологічного комплексу; виявлення та уточнення територіальних ресурсів для всіх видів функціонального використання території; визначення всіх планувальних обмежень використання території згідно з державними будівельними нормами та санітарно-гігієнічними нормами; вирішення питань організації транспортного і пішохідного руху, розміщення зупинок громадського транспорту; охорони та поліпшення стану навколишнього середовища, забезпечення екологічної безпеки; комплексного благоустрою та озеленення.

Замовник документу державного планування та звіту про СЕО – Департамент архітектури та містобудування Миколаївської міської ради.

Орган, який приймає рішення про затвердження документу державного планування – Миколаївська міська рада.

Виконавець проєкту документу державного планування – ФОП Григоренко Д.С.

Виконавець звіту про СЕО – ФОП Суровий А.В.

Процедура громадського обговорення з питання розгляду документу державного планування та звіту про стратегічну екологічну оцінку, здійснюється з  дня його  оприлюднення: з  2 березня 2023 року по 3 квітня 2023 року, відповідно до статті 12 Закону України «Про стратегічну екологічну оцінку».

Інформацію щодо проведення громадських слухань буде опубліковано додатково.

Громадськість у межах строку громадського обговорення має право подати замовнику в письмовій формі (у тому числі в електронному вигляді) зауваження і пропозиції до проекту ДДП та звіту про СЕО. Усі зауваження і пропозиції до проекту ДДП та звіту про СЕО, одержані протягом встановленого строку, підлягають обов’язковому розгляду замовником.

Пропозиції подавати у письмовому вигляді на електронну адресу  департаменту архітектури та  містобудування  Миколаївської міської ради за адресою: [email protected]

За результатами розгляду замовник враховує одержані зауваження і пропозиції або мотивовано їх відхиляє. Пропозиції і зауваження, подані після встановленого строку, не розглядаються. Строки подання зауважень та пропозицій – включно до 24.00 години 3 квітня 2023 року.

Ознайомитися з проєктом ДДП та звітом про СЕО можна на офіційному веб-сайті Миколаївської міської ради, у розділі «Будівництво».

Необхідність проведення транскордонних консультацій щодо проєкту державного планування відсутня.

       Відповідальна особа: директор департаменту архітектури та містобудування  Миколаївської міської ради – головний архітектор міста Цимбал Андрій Анатолійович.

 Додатки:

Пояснювальна записка

Звіт про стратегічну екологічну оцінку

Креслення

Проєктний план (частина 1)

Проєктний план (частина 2)


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: