Мапа порталу

Миколаїв став одним із переможців конкурсу грантів від EU4Business

Миколаївська міська рада брала участь у конкурсі з програмою підтримки малого та середнього бізнесу

20 лютого 2023 року конкурсний відбір пройшли 20 українських громад, серед яких — Миколаївська міська територіальна громада. Загалом заявки подавали 45 учасників.

Переможці отримають гранти до 1,8 млн грн кожен (еквівалент 50 тис. євро). Кошти спрямують на системну підтримку малого та середнього підприємництва. Реалізація проєктів триватиме до 30 листопада 2023 року.

Як повідомили у Фонді розвитку підприємництва, гранти фінансуються спільно Європейським Союзом та урядом Німеччини в межах програми міжнародної співпраці «EU4Business: конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП», яку в Україні реалізує німецька федеральна компанія Deutsch Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.

Миколаїв підготував Програму підтримки стійкості миколаївського бізнесу «На шляху до відновлення». Основна мета проєкту полягає в запуску першої міської програми підтримки малого та середнього бізнесу в період війни.

Це дасть змогу оцінити реальний стан підприємництва в Миколаєві, його проблеми та потреби. Крім того, місто планує підтримати бізнес шляхом надання поглибленої консалтингової допомоги та підготовки перших інвестиційних пропозицій для відновлення роботи підприємств через залучення прямих іноземних інвестицій.

Співвиконавцями проєкту визначено департамент економічного розвитку Миколаївської міської ради (керівник Тетяна Шуліченко) та ВГО «Українська Асоціація Центрів Підтримки Бізнесу» (керівник Артем Ващиленко).

image

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: