Мапа порталу

Миколаїв відзначає 70 річницю Перемоги у Другій Світовій війні

9 травня на головній площі Миколаєва, біля меморіалу героям-ольшанцям відбулися урочистості, присвячені 70 річниці Дня Перемоги.

На центральній площі міста працювала виставка військової техніки, яку із задоволенням досліджували як малі, так і дорослі миколаївці.

Святковий парад відкрили військовослужбовці, які несли велике полотно кольорів державного прапору України. За ними крокували керівники області та міста: посадовці привітали ветеранів війни і вручили їм букети квітів. Зважаючи на поважний вік ветеранів війни, організатори свята приготували  для них стільці.

Перед численними глядачами виступили танцювальні колективи міста, а завершили парад видатні спортсмени Миколаївщини, які пройшли по вулиці Адміральській, виблискуючи своїми спортивними нагородами.

Дбайливо підтримуючи ветеранів війни попід руки, представники органів влади разом з ними поклали квіти до меморіалу.

-         Наскільки важко було організувати таке величне свято, нехай залишиться за кадром, - так відповів міський голова Юрій Гранатуров на запитання журналістів. – Ми були зобов‘язані урочисто відзначити 70-річчя Великої Перемоги. Головне, що свято почалося! І я впевнений, що річниця Перемоги ми відзначимо з гідним розмахом, як на те заслуговують люди, які свого часу підняли Прапор Перемоги над Берліном!

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: