Мапа порталу

“У нас склалася дуже ефективна співпраця з Данією", - Олександр Сєнкевич в подкасті "Рішуча Миколаївщина"

Данія допомагає відновлювати критичну інфраструктуру Миколаєва після масованих обстрілів. Як налагоджували співробітництво, розповів Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич в подкасті “Рішуча Миколаївщина” з Владиславом Фарапоновим, аналітиком ГО “Інтерньюз-Україна”.

“У нас склалася дуже ефективна співпраця, - каже мер. - Перші зустрічі були з послом Данії в Україні, потім організували онлайн-зустріч з тодішнім міністром закордонних справ. Ми обговорили відбудову міста після війни, а також поточні проблеми, з якими Миколаїв не міг впоратися самостійно - відсутність питної води, як наслідок, проблеми з теплопостачанням, тисячі вибитих вікон у житлових будинках напередодні зими”. 

За деякий час данські партнери повідомили, що уряд країни готовий виділити кошти для вирішення першочергових потреб постраждалого міста. На даний час Миколаєву надано допомогу на суму 5 млн євро. Місту передали труби, насоси, мобільні котельні, ОСБ-плити та інші будматеріали.

Зауважимо, що Миколаїв не отримує допомогу грошима. Це принципова позиція міського голови Олександра Сєнкевича, яку підтримують і наші зарубіжні партнери. 

“Це один з базових принципів, які зацікавили Данію у нашому співробітництві. Щоразу під час зустрічей я казав, що нас не цікавлять гроші. Ми не хочемо мати справу з процедурами витрачання коштів іноземних партнерів. Якщо є можливість та бажання допомогти, вони можуть передати нам це у вигляді техніки, обладнання. Серед прикладів такої співпраці - обладнання пунктів видачі очищеної води за підтримки уряду Данії. Таким чином мінімізуємо всі корупційні ризики і маємо довіру партнерів”, - додав мер Миколаєва.

 

 image


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: