Мапа порталу

Майже за рік у Миколаєві демонтували понад 200 білбордів

За 11 місяців 2022 року в Миколаєві демонтували понад 200 білбордів. Металеві конструкції передавали на потреби Збройних Сил України. Крім того, прибирали об’єкти, які з військової точки зору заважали підготовці міста до оборони.

Заступник директора департаменту внутрішнього фінансового контролю та протидії корупції міськради  Віталій Ярошенко розповідає, що був запит від військових демонтувати на одній з вулиць всі конструкції висотою два метри і більше. Про це повідомляє Суспільне Миколаїв.

“Демонтували не тільки борди, а й стели АЗС, наприклад, якщо вони заважали”, - каже посадовець. 

Чимало рекламних конструкцій були пошкоджені внаслідок обстрілів російських окупантів. Їхні залишки знаходили за кілька сотень метрів. Аварійні щити теж демонтували. Роботи виконували швидко, в будь-яку погоду, між активними обстрілами. Місто треба було готувати до оборони. 

Окрім рекламних конструкцій працівники департаменту за допомоги комунальних підприємств прибирали й незаконно встановлені тимчасові споруди. 25 віддали на потреби Збройних Сил України. “Особливо актуально це було в осінньо-зимовий період, щоб забезпечити мінімальний побут військовослужбовців, які перебували на лінії оборони”, - зазначив Віталій Ярошенко. 

Робота над демонтажем незаконних МАФів триває. 

“У новому Миколаєві не повинно бути місця для споруд, які спотворюють його образ та починають асоціюватися з нашим містом”, - вважає міський голова Олександр Сєнкевич. Якщо й будуть тимчасові споруди, то лише такі, що прикрашатимуть Миколаїв та будуть його родзинкою.

image


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: