Мапа порталу

“Це як братерство”, - Олександр Сєнкевич про взаємопідтримку мерів українських міст під час війни

Міський голова Олександр Сєнкевич взяв участь у авторській програмі Марічки Довбенко “У ліжку”, де розповів про перші дні війни, проблеми, з якими довелося боротися Миколаєву, а також допомогу в цьому громад інших міст України.

За словами очільника Миколаєва, міські голови між собою тісно співпрацюють. Коли в нашому місті не вистачало будівельних бригад, щоб ліквідувати наслідки обстрілів, Олександр Сєнкевич звернувся за допомогою до Асоціації міст України. Колеги відреагували швидко. І перша команда фахівців, яка приїхала закривати фанерою розбиті вікна у сотнях багатоповерхівок, була з Івано-Франківська. При тому, що відстань між нашими містами - майже тисяча кілометрів.

Потім миколаївцям допомагали бригади з Черкас, Житомиру, Славутича, Одеси, Чорноморська. Деякі приїжджали двічі. Станом на початок грудня будівельникам вдалося зашити ОСБ-плитами вікна практично у всіх будинках, які були пошкоджені внаслідок російських обстрілів - 874 багатоповерхівки.

“Це як братерство. У наших міст однакові проблеми, які доводиться вирішувати. Я вважаю, що саме місцеве самоврядування є ключем до успіху держави. І реформа децентралізації це засвідчила. Те ж доводить досвід Польщі - країна, яка підтримує місцеве самоврядування і робить на нього ставку, обов’язково досягає успіху”, - підсумував Олександр Сєнкевич.

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: