Мапа порталу

Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич розповів, яку допомогу надає місту Данія

Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич розповів, яку допомогу надає місту Данія. Зі слів мера, співпраця відбувається на трьох рівнях: державному, регіональному та місцевому.

"Що стосується Миколаєва, наразі наші партнери допомагають нам закривати першочергові потреби: це водопостачання, опалення та відновлення житлових будинків.

Одним із перших проектів, які допомогла нам реалізувати Данська рада у справах біженців (DRC), став гуртожиток для тих миколаївців, які через обстріли втратили свої домівки. Сьогодні цей об’єкт готовий і там вже проживають миколаївські родини.

Також DRC передала нам очисні системи для води. Їх ми встановили у котельнях та соціальних закладах та облаштували пункти видачі питної води. До речі, під час свого візиту міністр у справах міжнародного розвитку Данії Ден Йоргенсен побував на одній із таких точок і поспілкувався там із миколаївцями.

Минулого року ми отримали від Данії ОСБ-плити та допоміжні будівельні інструменти. Переважна більшість пошкоджених від обстрілів вікон у місті зашита саме матеріалами від наших данських партнерів. Для відновлення водопровідних мереж нам передали труби різного діаметру загальною довжиною 34 км.

На рівні держави та регіону Данія передає Україні дизель-генератори, насоси, модульні котельні та рятувальну й комунальну техніку.

Хочу наголосити, що ми зі свого боку демонструємо абсолютну прозорість у спрямуванні всієї міжнародної допомоги. Разом з Антикорупційна ініціатива ЄС ми створили систему моніторингу всього, що надають нам наші партнери. Я впевнений, що ті практики прозорості, підзвітності та доброчесності, які ми реалізовуємо в Миколаєві, стануть прикладом для інших міст".

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: