Мапа порталу

Розвиток берегової інфраструктури та маломірного судноплавства: пропозиції для нового Генплану Миколаєва

12 січня в Миколаєві відбулася онлайн-зустріч представників міської ради та громадськості щодо розробки перспективного Генерального плану міста.

До обговорення долучилися перший заступник міського голови Віталій Луков, директор департаменту архітектури та містобудування Андрій Цимбал, заступник директора департаменту Євген Поляков, партнери з міжнародної організації UNECE та місцевого самоврядування Естонії. А також представники експертно-громадської ради виконавчого комітету міської ради, громадської ради з питань розвитку туризму при департаменті економічного розвитку міськради, річкові перевізники, яхтсмени, будівельники та власники маломірних суден, - всі, хто розробляв Концепцію розвитку річок та маломірного судноплавства у місті Миколаєві на 2019-2030 роки.

Нагадаємо, попри активні воєнні дії в Україні, у Миколаєві за підтримки UNECE проводиться робота щодо створення проєкту Генерального плану із залученням глобальної міжнародної архітектурної компанії Оne Works. Наразі закінчується перший етап роботи у рамках проєкту UN4Mykolaiv, про який більш детально можна ознайомитись за посиланням https://unece.org/housing/un4kharkiv-mykolaiv

Під час зустрічі виступили представники спільноти, яка об’єдналась навколо такого важливого питання, як створення безперешкодних умов доступу і використання річок для всіх мешканців Миколаєва. Вони надали змістовні пропозиції, що будуть проаналізовані та враховані при розробці Генплану - документа довгострокового планування використання території міста.

Зі слів керівника Центру підтримки бізнесу та голови експертно-громадської ради Артема Ващиленка, після перемоги Миколаєву треба буде конкурувати з іншими містами України за повернення жителів та бізнесу, і козир у нашого міста, безперечно, є – це ріки. «Ми, як міська громада, маємо бути більш конкурентними. І у нас є унікальність – ми півострів, оточений водою, а основна наша магістраль – це ріка. Ця конкурентна перевага має працювати після перемоги на місто Миколаїв. Ми маємо працювати на майбутню розбудову міста», - зазначив він.

Болючі питання, про які розмовляли, зрозумілі всім. Попередні результати опитування показали що доступ до набережних, річок не вдовольняє потреби містян, і це питання глибше, ніж облаштування пішого виходу до води.

Естонські партнери під час спілкування поділилися досвідом функціонування сучасного яхт-клубу на прикладі естонського міста Нарва.

Подібні комунікаційні зустрічі триватимуть і надалі. Їх мета - інформування фахівців у сфері маломірного судноплавства, а також їх особистої фахової участі у різних етапах роботи над проєктом UN4Mykolaiv.

Фото з фб-сторінки Центру підтримки бізнесу

 

IMAGE FOLDER (/files/2023/January2023/14012023)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: