Мапа порталу

Хто допомагав і продовжує підтримувати наше місто, - Олександр Сєнкевич в подкасті RISE Ukraine

Через обстріли російських військ Миколаєву майже щодня доводилось відновлювати критичну інфраструктуру. Хто допомагав і продовжує підтримувати наше місто, розповів міський голова Олександр Сєнкевич в подкасті RISE Ukraine. Все про відбудову.

За його словами, після звернення Президента України до уряду та очільників Королівства Данія, почалася активна співпраця з данськими партнерами.

«Спочатку ми поспілкувалися з послом Данії в Україні, який організував низку зустрічей – з Міністром закордонних справ, Міністром розвитку співпраці, який приїжджав сюди. Під час зустрічей проговорили, що є далекоглядні плани, які потребуватимуть фінансової підтримки Європи, світу, а в першу чергу, тих коштів, що будуть конфісковані у російського капіталу за кордоном. Водночас обговорили термінові потреби Миколаєва. Зокрема, відсутність питної води, починаючи з 12 квітня, коли росіяни розбомбили водогін, що тягнеться від Дніпра за 70 кілометрів. Крім того, у місті була проблема з житловими будинками, адже попереду зима, а в тисячах квартир немає вікон, - зазначив мер Миколаєва Олександр Сєнкевич. - Данські партнери допомагають максимально: дизельні генератори, техніка, будівельні матеріали та багато іншого».

Країни Євросоюзу дуже підтримують Україну та Миколаїв.

Слід згадати про Німеччину - міста, які навіть не є побратимами Миколаєва, наприклад, німецьке місто Дортмунд, надіслали вже понад 30 одиниць різної техніки.

Варшава (Польща) - 6 великих автобусів.

Асоціація «Нарбонна-Україна» (Франція) надала автомобілі екстреної медичної допомоги, а також різну спецтехніку.

Допомагає фонд “Nova Ukraine” – надіслали багато «швидких».

Місто Брашов (Румунія) надало гуманітарну допомогу, а також камери високої роздільної здатності, завдяки яким місту вдалося оперативно реагувати на обстріли.

Олександр Сєнкевич зауважив, що велика кількість комунальної спецтехніки постраждала внаслідок бомбардувань. Завдяки сприянню міжнародних партнерів місто має можливість обслуговувати критичну інфраструктуру – вивозити сміття, прибирати листя та ліквідувати наслідки ворожих ударів.

Вагомою підтримкою для Миколаєва стала платформа «Сities4cities», що функціонує під патронатом Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи. Кілька років Олександр Сєнкевич був представником від України в Конгресі, тож завдяки цій співпраці наше місто знаходить партнерів.

Окремо мер Миколаєва відзначив згуртованість українців. За його словами, після звернення за допомогою до Асоціації міст України, в Миколаїв приїжджали команди будівельників з Житомира, Одеси, Чорноморська, Івано-Франківська, Черкас та інших міст, які закрили тисячі розбитих вікон напередодні зими.

Дякуємо всім нашим друзям! Завжди легше вистояти і перемогти, якщо маєш надійну підтримку.


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: