Мапа порталу

Миколаїв та One Works підписали меморандум про співробітництво щодо розробки генерального плану міста

Миколаїв та компанія One Works підписали меморандум про співробітництво щодо розробки генерального плану міста.

Від Миколаївської міської ради документ підписав перший заступник міського голови Віталій Луков. До зустрічі в онлайн-режимі приєднався міський голова Олександр Сєнкевич, який подякував партнерам за беззаперечну підтримку Миколаєва та його жителів. 

Українські міста потребують всебічної допомоги для створення масштабних планів реконструкції після війни. Інфраструктура багатьох населених пунктів суттєво постраждала через агресію російських терористів. До відбудови України долучаються міжнародні організації та донори. Так, за ініціативи Європейської економічної комісії ООН реалізується проект «#UN4», у рамках якого Харкову та Миколаєву в розробці перспективних генеральних планів допомагають команди відомих міжнародних експертів, архітекторів.

Як повідомлялось раніше, миколаївські фахівці об’єднали зусилля з представниками глобальної архітектурної фірми One Works (Італія). Упродовж кількох місяців співпраці пройдено чималий шлях з підготовки до створення головного планувального документа для нашого міста: проаналізовано поточну ситуацію та нормативну базу, визначено основні виклики та проблеми, які має вирішити майбутній генплан, попередньо окреслено больові точки міського розвитку на думку самих жителів Миколаєва (опитування ще триває).

Міжнародні партнери прагнуть підтримати жителів Миколаєва, які постраждали через військову агресію, та поділитися знаннями і передовими навичками для реконструкції міста. У створенні перспективного плану беруть участь найкращі фахівці у галузях архітектури, планування, проектування.


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: