Мапа порталу

У Миколаєві створюють набір даних про пошкоджену інфраструктуру в ГІС-системі

Миколаїв став першим серед українських міст, де створюють набір даних про пошкодження в ГІС-системі. Про це йдеться у статті видання Pragmatika.media.

Проєкт реалізується за підтримки Мінрегіону, EUACI (Антикорупційна ініціатива ЄС в Україні) та уряду Данії, він дасть змогу об’єднати відомості про руйнування муніципальної інфраструктури й оцінку збитків, системніше керувати проєктами відбудови.

Як зазначає Євген Поляков, заступник директора департаменту архітектури та містобудування Миколаївської міської ради, не про всі втрати житлового й нежитлового фонду зараз можна говорити, але всі вони обчислюються.

"З лютого 2022 року Миколаїв зазнає постійних ракетних обстрілів та руйнувань. Пошкоджено понад 1,5 тисячі житлових будинків, (як багатоповерхових, так і приватних), понад 40 % критичної інфраструктури, понад 50% соціальних об'єктів пошкоджені або знищені", - розповів Євген Поляков під час онлайн-зустрічі в рамках міжнародного проєкту відновлення міста.

Для створення бази даних пошкоджень використовують супутникові знімки Махаr, щоби мати уявлення про розмір та тип будівель, рівень і масштаб руйнувань.

За методологією Київської школи економіки обчислюють економічні збитки, яких зазнало місто внаслідок обстрілів. 

«Насправді всі наші дії та зусилля спрямовані на те, щоб повернути людей до Миколаєва. До повномасштабного вторгнення тут проживали біля 450 тисяч осіб. Наше завдання - повернути людей, щоб вони мали бажання тут залишитися, працювати та ростити дітей, розвивати Миколаїв», - зазначив посадовець.

Нагадаємо, вирішувати, яким буде наше місто, мають самі миколаївці. Для цього треба пройти опитування щодо головного планувального документу https://cutt.ly/M1gDrWG

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: