Мапа порталу

Продовжується робота над планом відновлення Миколаєва після війни. Громаду закликають долучатися

Розвинений, сучасний, європейський. Таким наш Миколаїв бачить велика команда іноземних експертів та архітекторів, що допомагає місцевим фахівцям у розробці плану реконструкції міста після війни.

Деталями про роботу колег поділилася Ana Paez, представниця глобальної дизайнерської фірми "One Works", що має 9 стратегічних офісів у різних країнах світу. 

“У серпні 2022 року ми контактували з міським головою Олександром Сєнкевичем. Тоді місто ще постійно обстрілювали, - каже вона. - З’ясувалося, що ще в 2019 році Миколаїв інвестував у створення геоінформаційної системи (ГIC), яка містить дані про інфраструктуру міста, використання землі тощо. Тому ми змогли одразу розпочати аналіз необхідної інформації про громадський транспорт, промисловість, дорожню мережу, ландшафт, забудову, послуги. Це нам дуже допомогло зрозуміти особливості Миколаєва”.

Робоча група дослідила поточні умови в Миколаєві та ретельно аналізує практики інших міст, зокрема, портових, враховує кращий світовий досвід реконструкції територій. Визначили основні потреби та проблеми Миколаєва. “Нам треба працювати з цими викликами, щоб молодь охоче поверталася і будувала майбутню спадщину міста”, - зауважила Ana Paez. Рецепт успіху ініціативи вона вбачає у тісній взаємодії місцевих та міжнародних експертів, а також залученні громади. Нагадаємо, що серед містян триває опитування щодо Генплану. Долучайтесь за посиланням: https://cutt.ly/M1gDrWG

Фахівці "One Works" говорять про шість грунтовних напрямків, або ж “стовпів” розвитку міста: індустріальний розвиток та інновації, стала міська мобільність, якісне житлове забезпечення, створення “зеленої мережі” парків та зон відпочинку, активна участь громади, впровадження нових підходів управління містом. 

На основі зібраних за цей час матеріалів експерти створили візуальну базу даних про Миколаїв зі спільним доступом. Така платформа значно поліпшує координацію зусиль всієї команди.

Представниця глобальної дизайнерської фірми зазначила, що робота виконується безкоштовно. Більш того, Європейська економічна комісія ООН,  "One Works" та всі залучені сторони допомагатимуть Миколаєву шукати донорів для фінансування проєктів відбудови міста.

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: