Мапа порталу

Миколаїв працює над створенням п'яти пілотних проєктів, які будуть реалізовані після війни

Миколаївські фахівці разом з командою міжнародних експертів працюють над створенням п’яти пілотних проєктів, які будуть реалізовані після війни. Як розповів заступник директора департаменту архітектури та містобудування Миколаївської міськради Євген Поляков, робота триває паралельно з оновленням Генплану. За методологією компанії “One Works” іноземні архітектори та залучені спеціалісти відберуть пілотні проекти з таких стратегічних напрямків:

  • відновлення об'єктів культурної спадщини, що постраждала від обстрілів; 

  • розвитку зелених зон поруч із водою, щоб відкрити людям доступ до річок; 

  • створення інноваційного району (реконструкція наявного чи створення нового); 

  • відновлення індустріального об'єкта; 

  • відновлення зруйнованого житла. 

Одні з кращих європейських архітекторів розроблять концептуальні рішення на відібрані локації. Обов’язковий етап - обговорення з громадськістю та місцевими експертами.

Міська рада сподівається що саме майданчик співпраці з Європейською економічною комісією ООН допоможе залучити інвесторів та донорів для швидкої реалізації таких проектів після завершення військових дій. Мета роботи не лише розробити архітектурні рішення, а й втілити їх у життя.

Нагадаємо, що миколаївці можуть висловити свою думку, яким бути нашому місту після війни. Для цього перейдіть за посиланням і заповніть анкету. 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: