Мапа порталу

Інформація про роботу Миколаївського міського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Миколаївській області

Незважаючи на складні умови, що виникли в нашій державі через російську агресію, Миколаївське міське відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Миколаївській області (далі – відділення) робить все для того, щоб забезпечити виконання і реалізацію основних статутних напрямів діяльності Фонду соціального страхування України. Робота відділення організована з урахуванням вимог воєнного стану та спрямована на надання в повному обсязі всіх видів допомоги застрахованим особам та проведення страхових виплат потерпілим на виробництві (членам їх сімей), надання медичних та соціальних послуг, передбачених Законом України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування».

Станом на 01.11.2022 відділенням прийнято від страхувальників 7694 заяви-розрахунки для виплати застрахованим особам матеріального забезпечення по 41925 листках непрацездатності на 142664 тис. грн, перераховано страхувальникам 136329,8 тис. грн, а саме:

- допомоги по тимчасовій непрацездатності – 104087,7 тис. грн;

- допомоги по вагітності та пологах – 30606,7 тис. грн;

- допомоги на поховання – 315,7 тис. гривень.

Також станом на 01 листопада 2022 року відділенням забезпечено 826 потерпілих на виробництві передбаченими чинним законодавством виплатами на загальну суму 37167,1 тис. грн, із них:

- щомісячні страхові виплати потерпілим на виробництві та членам їх сімей – 32179,1 тис. грн;

- страхові виплати одноразової допомоги потерпілому в разі стійкої втрати працездатності та членам його сім’ї (в разі смерті потерпілого внаслідок нещасного випадку на виробництві) – 3532,4 тис. грн (в тому числі постраждалим (членам їх сімей в разі смерті потерпілого) внаслідок бойових дій – 2480,0 тис. грн);

- допомога у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності до відновлення працездатності або встановлення інвалідності – 1319,6 тис. грн;

- інші страхові виплати (відшкодування вартості поховання потерпілого, страхова виплата у разі переведення потерпілого на легшу нижчеоплачувану роботу) – 23,5 тис. гривень.

Страхові витрати на медичну та соціальну допомогу потерпілим на виробництві станом на зазначену вище дату склали 1480,0 тис. грн, а саме:

- витрати на лікування потерпілих на виробництві та на їх медичну реабілітацію – 243,9 тис. грн;

- витрати на технічні та інші засоби реабілітації, слухові апарати – 75,9 тис. грн;

- витрати на лікарські засоби та вироби медичного призначення – 306,5 тис. грн;

- витрати на догляд та побутове обслуговування потерпілих – 778,2 тис. грн;

- витрати на санаторно-курортне лікування потерпілих – 61,4 тис. грн;

- компенсація витрат на бензин – 14,2 тис. гривень.

Одним із завдань відділення є забезпечення застрахованих осіб відновлювальним лікуванням після перенесених захворювань і травм. Кожен працюючий має право на проходження після стаціонарного лікування оплачуваного курсу реабілітації за кошти Фонду соціального страхування України. Саме вчасна реабілітація осіб зі складними патологічними станами є одним із головних чинників попередження настання інвалідності та запорукою подальшого відновлення і компенсації порушених функцій організму, соціально-побутового і професійного відновлення хворого. Тож цей напрям залишається одним із найбільш важливих у роботі відділення. Станом на 01.11.2022 40 застрахованих осіб отримали такі послуги, у тому числі 6 дітей із захворюваннями на цукровий діабет, органів дихання. Загальна сума витрат склала 543,4 тис. гривень.

Також ще одним із основних напрямів роботи відділення залишається профілактика виробничого травматизму, професійних захворювань на підприємствах, в установах, організаціях міста. В умовах воєнного стану фахівці відділення продовжують брати участь у розслідуваннях нещасних випадків та професійних захворювань. Розслідування в кожному конкретному випадку проводиться з урахуванням заходів безпеки для членів комісії.

Разом зі службами охорони праці страхувальників в умовах воєнного стану постійно здійснюється робота з профілактики виробничого травматизму, надається допомога щодо оперативного збору матеріалів розслідувань та якісного оформлення документації розслідувань нещасних випадків, професійних захворювань. Особлива увага приділяється проведенню роботи щодо усунення причин настання нещасних випадків та професійних захворювань, виконанню профілактичних заходів та вжиття заходів персональної безпеки.

Станом на 01 листопада 2022 року кількість нещасних випадків на виробництві склала 38, кількість потерпілих на виробництві – 80 осіб, у тому числі 30 працівників загинули. Основними причинами виробничого травматизму та причинами настання страхових випадків у зазначений період є бойові дії, які ведуться на території України. Відділення наголошує на потребі чіткого і безумовного дотримання інструкцій з охорони праці, слідування в укриття у разі повітряних тривог та інформування про них на підприємствах, розробленні і впровадженні алгоритмів дій працівників у випадку небезпеки.

Кількість випадків професійного захворювання станом на 01.11.2022 склала 542. Основною причиною професійних захворювань є інфікування медичних працівників COVID-19.

Для взаємодії роботодавців, застрахованих осіб, потерпілих на виробництві чи інших громадян із фахівцями відділення створено можливість відправлення документів (листів, запитів, заяв-розрахунків та інше) в електронному форматі на електронну адресу відділення: [email protected]. Також отримати роз’яснення та консультації з питань соціального страхування можна за телефонами: (0512) 47-10-68, (0512) 47-02-51, (0512) 47-05-48, (050) 245-87-30, (063) 069-15-84. 

Юрій ГАННОШИН,

в. о. начальника Миколаївського міського відділення

управління виконавчої дирекції Фонду

соціального страхування України в Миколаївській області

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: