Мапа порталу

Як зміниться життя Миколаєва після звільнення Херсону, - мер Олександр Сєнкевич в ефірі Українського медіацентру

Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич в ефірі Українського медіацентру розповів, як зміниться життя міста після звільнення Херсону.

За словами очільника Миколаєва, ситуація щодо обстрілів залишається небезпечною.

«Миколаїв активно обстрілюють увесь час повномасштабної війни. Останні два тижні не так часто, однак, лише три дні тому внаслідок влучання ворожої ракети зруйновано п’ять поверхів у житловому будинку, загинули семеро людей. Шістьох знайшли на місці, одна людина померла в лікарні від травм. Відтоді ми чуємо вибухи на околицях міста, та в Миколаєві їх поки що немає. Це пов’язано з тим, що місто обстрілювали з ракетних комплексів С-300, розташованих під Херсоном. Наразі, я так розумію, ворог перекинув їх на лівий берег Дніпра й там розгортає нову оборону та місця для нападу. Зараз у нас тихо, втім, не думаю, що так буде завжди. Сподіваюся, якнайдовше», — каже мер.

Олександр Сєнкевич додав — головна подія, якої миколаївці очікують найближчим часом, це налагодження централізованого постачання питної води. Команди комунальників уже працюють на місцях, де зруйнований трубопровід. Міський голова пояснив, що це дві труби діаметром 1,4 метри кожна. Протяжність мереж — 73 кілометри. 12 квітня російські терористи підірвали трубопровід. Спеціалісти дослідили водогін та знайшли чотири місця пошкоджень, крім того, постраждала станція водозабору біля міста Херсон.

«Наше завдання — якомога швидше ліквідувати ці пошкодження та запустити прісну воду в Миколаїв», — зауважив Олександр Сєнкевич.

Досі містяни користуються водою з річки Південний Буг, вона солона й дуже шкодить мережам. Кількість поривів на водогоні в Миколаєві зросла у двадцять разів.

Готуючись до зими, міська влада поставила завдання облаштувати для населення біля 150 точок видачі очищеної води в приміщеннях, що опалюються. Ця робота не припиняється. Точки видачі води обладнують осмотичними очисними установками, а також на кожній має бути дизельний генератор. На думку мера Миколаєва, такі об’єкти не будуть зайвими, особливо у випадку відключення електропостачання.

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: