Мапа порталу

У школі №60 до Дня Перемоги відкрили музей «Пам‘ять серця»

«Пам'ять серця» - так вирішили назвати шкільний музей учні, вчителі, батьки Миколаївської ЗОШ №60.

Музей, який відкрився 7 травня, творили всі разом: збирали матеріал про земляків-варварівців, які загинули у Другій світовій війні, про ветеранів, про дітей війни.

Знаходили необхідні атрибути: манекени, військовий одяг, речі, необхідні в побуті солдата. Та все ж найціннішими були матеріали про самих земляків. Це і фото, і їхні спогади, нагороди, біографічні дані.

Пошукова робота йшла під гаслом: «Мій дідусь (прадідусь) – ветеран Другої світової війни». А ще учили вірші про події буремних років і читали їх ще в недооформленому музеї, адже тут все таке цікаве, бо ж про своїх,  знайомих чи рідних, близьких.

Учнівське самоврядування готувало своїх гідів у новий музей.

Дійсно, у новий, бо у школі вже є «Музей козацтва», Музей воїнів-інтернаціоналістів і воїнів АТО - і все це на місцевому матеріалі.

На відкритті музею були присутні гості: голова адміністрації Центрального району Ігор Волков; заступник голови адміністрації Центрального району Володимир Власенко; начальник відділу у справах сім”ї, культури, молоді, фізичної культури та спорту Світлана Рябоволик; депутат Миколаївської міської ради Олександр Бернацький; Прасков’я Максимівна Ярченко – ветеран Другої світової війни; Михайло Іванович Сидоров - ветеран Другої світової війни; Василь Тихонович Соловйов - ветеран Другої світової війни; Олег Павлович Мудрий – голова ради ветеранів мікрорайону Варварівка.

Учні підготували до зустрічі гостей літературно-музичну композицію «Пам'ять поколінь». Дійство нікого не залишило байдужим. Урочисту, святково-хвилюючу атмосферу підсилювало навіть вбрання зали: великі квіти – червоні маки на сценічній шторі, репродукції тематичних художніх полотен і напис: «1939-1945. Вічна пам'ять героям. Ніколи знову».

Шкільний музей відкрили. Він буде «Пам’яттю серця» для теперішніх і прийдешніх поколінь вдячних варварівців. Недарма ж сказано: «Герої не вмирають».


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: