Мапа порталу

Як відновлюватимуть Миколаїв після великої війни та хто в цьому допомагатиме

Як відновлюватимуть Миколаїв після великої війни та хто в цьому допомагатиме, розповів мер міста Олександр Сєнкевич в інтерв'ю для телерадіокомпанії “Суспільне Миколаїв”.  

За словами міського голови, перемовини щодо відродження міста героїчних людей тривають вже зараз. “У нас була зустріч та підписання меморандуму про співробітництво з урядом Данії, який вирішив займатися Миколаєвом. Я мав онлайн-переговори з міністром закордонних справ Королівства Данія. І завдяки цій роботі наше місто вже отримує допомогу - будівельні матеріали, труби, насоси, техніку тощо”, - каже Олександр Сєнкевич.

Крім того, повоєнній відбудові Миколаєва були присвячені робочі зустрічі з представниками Офісу Президента України, Міністерства розвитку громад і територій України. На державному рівні створюється робоча група щодо відновлення Миколаївщини та її обласного центру. Розпорядженням голови обласної військової адміністрації Віталія Кіма така група створена в області, фахівці вже займаються підготовкою потрібних документів.

“Найближчим часом буде розроблений план з відбудови Миколаївської області. Його реалізація залежатиме від того, наскільки швидко ми зможемо звільнити Україну від окупанта”, - зауважив мер.   

“Найскладнішим завданням, - додав Олександр Сєнкевич, - буде заміна трубопроводів, систем критичної інфраструктури. Однак, це все можливо. Головне, щоби наші жителі залишилися живими. Миколаївці, які зможуть повернутися і відновлювати місто. Все інше - будинки, дороги, труби - можна відремонтувати”.  

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: