Мапа порталу

Мобільні станції очищення води, продукти харчування, товари першої необхідності, - громада Одеси вкотре допомагає миколаївцям

Черговий гуманітарний вантаж передала Миколаєву громада Одеси. Це продукти харчування, гігієнічні засоби, питна вода та 5 мобільних станцій для очищення води, матеріали для проведення ремонтних робіт. Напередодні святкової дати - дня народження нашого міста - Миколаїв відвідав Одеський міський голова Геннадій Труханов. 

“Миколаїв з початку повномасштабної війни потерпає від ворожих обстрілів. Місто зазнало жахливих руйнувань. Ми вкотре привезли допомогу від одеситів та сподіваємось, це дозволить вам більш впевнено почуватися у забезпеченні людей питною водою та іншими необхідними речами”, - каже Геннадій Труханов.

За його словами, в Одесі зареєстровано понад 12 тисяч внутрішньо переміщених осіб з Миколаєва. З них понад 3 тисячі - діти. І їх теж не залишають наодинці з бідою.

Мер Миколаєва Олександр Сєнкевич нагадав, що для зручності миколаївців, які тимчасово проживають у Одесі, у ЦНАПі одного з районів відкрито окреме вікно для обслуговування наших містян. 

“Люди можуть прийти та отримати там необхідну адмінпослугу. Дякую вам за співробітництво, яке триває й під час війни”, - зауважив він.

Вагому підтримку надає Одеса і в питанні забезпечення нашого міста питною водою. За словами заступника міського голови Сергія Коренєва, суттєво допомагають волонтерські організації Одеси, які регулярно привозять чисту воду та безкоштовно роздають її у різних районах Миколаєва. 

“Ми ж продовжуємо встановлювати локальні системи очищення води. Наразі функціонують вже понад 50 систем, більшість із яких працюють за принципом зворотнього осмосу, - розповів посадовець. - Передані одеситами мобільні станції будемо використовувати в соціальних закладах невеликого типу”. 

Під час робочої поїздки мер Одеси Геннадій Труханов вручив меру Миколаєва Олександру Сєнкевичу почесну відзнаку «За оборону Одеси». Її заснували цього року та вручають громадським організаціям, трудовим колективам, мешканцям міста Одеси та інших міст України, іноземним громадянам, які допомагають місту у боротьбі з російською агресією.

“Ми хочемо висловити подяку кожному жителю Миколаєва, міста-героя, яке знаходиться біля рубежів оборони”, - сказав Геннадій Труханов.

 

IMAGE FOLDER (/files/2022/september2022/13092022)

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: