Мапа порталу

За пів року в Миколаєві пролікували понад 2,5 тисячі поранених та постраждалих внаслідок ворожих обстрілів

За час повномасштабного вторгнення росії в Україну пошкоджень зазнали практично всі заклади охорони здоров’я Миколаєва. Як розповіла начальниця міського управління Ірина Шамрай, особливо дісталося стаціонарам.

“Останнє влучання було в лікарню швидкої медичної допомоги. На жаль, розбомблений новий травмпункт, який був кращим в Україні. Ми були вимушені приймати пацієнтів у пристосованих приміщеннях. Втім, всі заклади працюють. На період відновлення ЛШМД всі функції взяли на себе інші міські стаціонари. Розподілили таким чином, щоби максимально зручно було пацієнтам. Відпрацювали десять днів, доки лікарня швидкої усувала наслідки масованого ворожого ракетного обстрілу”, - зазначила Ірина Шамрай.  

У воєнний час надання медичної допомоги в місті переорієнтували, зважаючи на кількість поранених, які надходять до закладів, а також людей, постраждалих від обстрілів. Лікарні забезпечені всіма необхідними медикаментами та медичними засобами. Чимало допомоги надходить у якості волонтерської та гуманітарної допомоги.

Миколаївські медики з навантаженням справляються. Очільниця управління охорони здоров’я поінформувала, що за пів року проліковано понад 2,5 тисячі пацієнтів. Чверть із них - цивільні мешканці міста.

“На жаль, маємо і втрати. 55 з 580 цивільних містян, які потрапили до стаціонарів у тяжкому стані, врятувати не вдалося. Поранення були несумісні з життям”, - каже вона. 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: