Мапа порталу

«Наша співпраця з Данією набирає обертів», - Олександр Сєнкевич

Підписано меморандум про співпрацю з Данією. Про це повідомив міський голова Олександр Сєнкевич.

"19 серпня разом із Міністром у справах міжнародного розвитку Данії Флеммінгом Мьоллером Мортенсеном підписали меморандум про співпрацю.

Документ передбачає широку взаємодію Миколаєва та Данії в питаннях відбудови нашого міста і впровадження найкращих практик прозорості й підзвітності.

Вже у вересні цього року експерти Антикорупційної ініціативи ЄС в Україні (EUACI) проведуть у Миколаєві секторальну оцінку корупційних ризиків у сферах державних закупівель, житлової політики, управління комунальною власністю та інвестиційно-економічного розвитку, після чого ми почнемо реалізовувати концепцію Доброчесного міста.

Упевнений, це виведе Миколаїв на новий рівень у питаннях прозорості й підзвітності. Для мене, як міського голови, репутація Миколаєва на міжнародній арені є не менш пріоритетною, ніж відновлення інфраструктури та відбудова міста після перемоги України.

Також меморандум передбачає спільну роботу над формуванням проектів реконструкції міста та залученням зацікавлених інвесторів із різних країн до відновлення Миколаєва.

Під час зустрічі я наголосив на тому, що нашому місту потрібна підтримка Данії на всіх етапах реалізації проектів відновлення: від формування ідеї - до фактичного будівництва.

Щиро дякую Надзвичайному та Повноважному Послу Королівства Данії в Україні пану Оле Егбергу Міккельсену за постійний зв’язок та допомогу в налагодженні контактів між Миколаєвом і Данією. Також дякую Керівнику програми Антикорупційної ініціативи ЄС в Україні Аллану Крістенсену за швидкий запуск співпраці навіть під час активних бойових дій.

В рамках візиту до Києва також взяв участь низці важливих зустрічей на рівні Міністерства розвитку громад та територій України й Офісу Президента. Сьогодні велика увага прикута до підготовки всієї України до опалювального сезону. Як місто, яке перебуває під щоденними обстрілами, ми маємо низку викликів. Тому хотів би щиро подякувати Міністру розвитку громад та територій України Олексій Чернишов, який глибоко занурився в проблеми Миколаєва й особисто бере участь у їх вирішенні.

Разом переможемо"

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: