Мапа порталу

На місці дислокації 2 стрілецької роти 187 гвардійського стрілецького полку, яке розшукали школярі, відбувся мітинг з нагоди Дня Перемоги

Давно відшуміли бої, заросли окопи травою, минають роки, але пам’ять залишається в серці кожного. Вічна пам’ять про синів і дочок, які не повернулися з поля бою.

Більше 40 років на базі Миколаївської ЗОШ № 39 імені Ю.І.Макарова ведеться пошукова робота, завдяки якій тисячі сімей із усього світу дізналися про місце поховання своїх близьких.

 Навесні 2013 року юні пошуковці школи під керівництвом Євгена Патрахіна знайшли місце дислокації 2-ої стрілецької роти 187 гвардійського стрілецького полку 61 гвардійської слов’янської дивізії під командуванням Жидкова А.А.

Завдяки мужності та самовідданості цих бійців ворог був знищений в районі с. Тернівка, що дало змогу нашим військам перейти в наступ та наблизитися до міста в районі Темводу.

27 березня 1944 року після кровопролитних боїв с. Тернівка було звільнено. В результаті даної операції, злагоджених дій підрозділів ІІІ Українського фронту м. Миколаїв було звільнено.

Напередодні свята Перемоги саме на тому місці, де в березні 1944 року розпочалася операція по звільненню нашого міста, пройшов  мітинг.

На урочистому заході всіх присутніх привітали з Днем Перемоги голова адміністрації Заводського району В’ячеслав Карцев , радник голови облдержадміністрації, член Національної спілки журналістів України Надія Макарова, директор товариства «Золотий колос» Надія Іванова, голова сільської ради с.Коларове Наталя Павловська, директор  Миколаївської ЗОШ № 39 імені Ю.І.Макарова Марина Демиденко, учні  Коларівської ЗОШ та жителі с. Коларове.

Море квітів було покладено до підніжжя пам’ятного знака. Особливим був букет від жителів Заводського району, інтернаціональної родини учнів  школи № 39.

За організацію та підготовку мітингу адміністрація Заводського району висловлює щиру подяку адміністрації та учням ЗОШ № 39, начальнику Миколаївського гарнізону, старшому морському начальнику, капітану І рангу Володимиру Доганову, заступнику начальника Миколаївського гарнізону по роботі з особовим складом Віктору Шмигановському, директору ФОП Григорію Савченку, генеральному директору ПАТ «Миколаївобленерго» Олегу Сиваку.

 

 

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: