Мапа порталу

Громада німецького Дортмунда передала Миколаєву два аварійно-рятувальні автомобілі

За словами Миколаївського міського голови Олександра Сєнкевича, більше третини одиниць комунальної техніки Миколаєва вийшли з ладу від початку повномасштабної війни - через обстріли або під час розбору завалів.

"Тому головний наш запит сьогодні до міжнародних партнерів - спецтехніка, - зауважив мер. - Щиро дякую муніципалітету і громаді міста Дортмунд за два аварійно-рятувальні автомобілі. Вони нашому місту надзвичайно необхідні у такий час".

Як пояснив начальник управління з питань надзвичайних сиуацій та цивільного захисту населення Олександр Герасіменя, один з автомобілів, крім гасіння пожеж, призначений для виконання робіт з деблокування постраждалих із приміщень, транспорту та ін. Машина має спеціальний підйомник та устаткування, що допоможе врятувати людину з-під завалів.

Другий автомобіль - пожежна автодрабина висотою 30 метрів. Додатково обладнана люлькою. При чому управляти поворотним механізмом можна як з кабіни, так і з люльки.  

Нагадаємо, це вже друга партія допомоги від Дортмунда. На початку липня Миколаїв отримав 10 пасажирських та вантажно-пасажирських мікроавтобусів для міських комунальних підприємств, а також техніку для ремонту доріг і тротуарів.

 

IMAGE FOLDER (/files/2022/26072022_3)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: