Мапа порталу

Миколаївські будівельники виступають за розвиток галузі в Миколаєві. Олександр Сєнкевич готовий до співпраці

Сьогодні, 29 грудня, міський голова Олександр Сєнкевич зустрівся з представниками Миколаївської обласної організації профспілки будівельників. Робоча група, до якої увійшли голова організації Тетяна Бєленкіна, керівник ТОВ «Промбуд-2» Віктор Загоруй, керівник ТОВ «Глиноземпромбуд» Володимир Кондратюк, керівник СФ «Миколаївбудінвест» Іван Тамарьянский, від імені миколаївських будівельників запропонували тісну співпрацю. У рамках співпраці будівельники бачать роботу з підготовки плану будівельно-інвестиційної діяльності в місті.

- Хотілося, щоб інформація про міську землю була відкрита. Ми стикаємося з тим, що відведені ділянки 5-10 років простоюють. Закон каже, якщо людина не освоює землю, влада має право забрати її, виставити на аукціон, повернути орендарю витрати, - сказав Іван Тамарьянский.

Будівельники вважають, що перспективним напрямком є будівництво житла для переселенців, підземних парковок, віадуків, аквапарку, реконструкція аеропорта.

Будувати аеропорт, а після шукати для нього інвестора - це те ж саме, що робити ремонт у квартирі перед її продажем, - сказав Олександр Сєнкевич. - Ми плануємо провести інвестфорум по аеропорту, на якому будуть розглянуті всі пропозиції. Якщо зараз місто виділить 40 млн. грн. на реконструкцію аеропорту, люди не зрозуміють. У нас маса поточних дахів, розбитих доріг.

Будівельники погодилися з цим, і запропонували місту створити програму значущих об'єктів. Як перспективний напрямок навели як приклад будівництво тролейбусної лінії у Корабельний район.

Заступник міського голови Юрій Степанець зазначив, що будівництво тролейбусної лінії - дуже дорогий проект, місту буде вигідніше придбати електробуси.

Сторони домовилися про нову зустріч, яка буде проведена в більш розширеному форматі. Олександр Сєнкевич попросив делегувати йому позаштатного радника з питань будівництва, а також підготувати реєстр недобудованих об'єктів та земельних ділянок, які, на думку будівельників, зайняті незаконно. Втім, як сказав мер, інвентаризація міських земель вже ведеться. 

IMAGE FOLDER (/files/News/332)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: