Мапа порталу

Олександр Сєнкевич: на сферу пасажирських перевезень Миколаєва чекають великі зміни

 

Сьогодні, 28 грудня, міський голова Олександр Сєнкевич розкритикував роботу підприємств, які здійснюють пасажирські перевезення у Миколаєві. На думку Олександра Федоровича, очевидно, що пасажирські перевезення у місті сильно «кульгають». Тому не дивно, що на роботу маршуток постійно скаржаться миколаївці.

Про це міський голова сказав на зустрічі з керівниками підприємств-перевізників та представниками громадськості.

- У транспорті проблеми дуже великі. Городяни вкрай незадоволені якостями послуг з перевезення пасажирів. Це проблема № 1. Виникає ряд питань: які складові цієї проблеми, у чому провина міста, у чому провина перевізників, а у чому провина електротрансу, чи винні у цьому тарифи? Цю проблему треба вирішити комплексно. Є тут і людський фактор - неналежна поведінка водіїв, які хамлять, курять у салоні, розмовляють по телефону під час водіння. Ці проблеми відомі, це проблеми не сьогоднішнього дня, вони не вирішувалися роками. Але я маю намір до проблеми пасажирських перевезень підійти серйозно, і вважаю, що надалі необхідно переходити від системи оплати за пасажира до системи оплати за кілометраж. Ми проведемо спеціальне дослідження, економічний розрахунок, будемо встановлювати GPS-передавачі на маршрутне таксі, на весь громадський транспорт, - сказав Олександр Сєнкевич.

Олександр Федорович розповів і про те, яким чином у Миколаєві рубатимуть транспортний «гордіїв вузол». «Я бачу модернізацію системи пасажирських перевезень шляхом роботи за трьома напрямками. Перше: поліпшення власне перевезень. Друге: продаж квитків. Третє: відділ контролю, який стежитиме за якістю перевезень, за продажем квитків і за тим, як проходить видача квитків», - підкреслив мер Миколаєва.

Міська влада планує також впровадити електронні зчитувачі, картки миколаївця, на які будуть нараховуватися пільги тим, кому це належить. Однак це далека перспектива.

У найближчому ж майбутньому на маршрутки встановлять GPS-передавачі. «Найближчим часом ми точно перейдемо на установку GPS-передавачів. А як це буде, нам треба подумати. Можливо, ми знайдемо оператора, який буде нам давати формат сигналу. Тобто, який буде встановлений GPS-передавач, зовсім неважливо. Це потрібно, щоб прибрати монополію. Ми також розглядаємо варіант установки на маршрутні таксі GPS-передавачів за рахунок компанії, а оплата за обладнання буде стягуватися тільки за їх обслуговування. Це нюанси, які треба обговорювати», - сказав Олександр Сєнкевич.

 «Те, що відбувається вже дуже довгий час - це шантаж з боку перевізників», - упевнений міський голова. Однак такого бути не повинно.

Тому, одне з найважливіших завдань на даному етапі - встановити чіткі правила гри, зрозумілі всім, і визначити відповідальність за їх порушення. «Якщо ми працюємо за правилами, то працюємо за цими правилами. Тільки правила давайте встановимо і будемо їх дотримуватися. Також вважаю, що необхідно розробити штрафні санкції для тих, хто не буде дотримуватися правил, як з боку міста, так і з боку перевізників. Повинна бути відповідальність. Але факт, що зараз є певна безвідповідальність», - підкреслив Олександр Федорович.

Міський голова відзначив, що на галузь пасажирських перевезень чекають зміни, зараз розробляється проект реформи, який буде представлений навесні наступного року. Олександр Федорович закликав перевізників подати свої пропозиції щодо поліпшення якості пасажирських перевезень.

У свою чергу, частина представників громадськості  висловила свої претензії з приводу тарифу на проїзд у маршрутках. На їхню думку, тариф необґрунтований.

 У ході зустрічі було прийнято рішення створити робочу групу, до якої б увійшли представники громадськості, підприємств-перевізників, фахівці мерії. Ця робоча група, крім іншого, перевірить обґрунтованість тарифів на проїзд у маршрутках. Також віце-мер Юрій Степанець ще раз запропонував представникам громадськості  взяти участь у ранкових перевірках готовності пасажирських автобусів вийти на маршрути, оскільки минулі пропозиції були проігноровані.

 

IMAGE FOLDER (/files/News/281215)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: