Мапа порталу

До уваги суб’єктів господарювання!

 Інформація щодо забезпечення епізоотичного та ветеринарно-санітарного благополуччя території  м. Миколаєва з метою запобігання ризиків, пов’язаних із збиранням відходів  тваринного походження та подальшого поводження з ними. 

   Згідно листа Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів від 13.04.2022 №11.3.2-7/4287 на даний час в деяких місцевостях, які постраждали від бойових дій, виникли обставини, що можуть викликати техногенно-екологічну небезпеку та нести значну соціальну й екологічну шкоду.

   З метою забезпечення епізоотичного та ветеринарно-санітарного благополуччя території м. Миколаєва, з огляду на наявність форс-мажорних обставин (обставин непереборної сили) суб’єктам господарювання всіх форм власності, що займаються утриманням, розведенням, обігом тварин та переробкою сировини тваринного походження необхідно проводити заходи з утилізації трупів тварин, побічних продуктів тваринного походження, непридатних і небезпечних харчових продуктів та кормів, за можливості із залученням спеціалізованих підприємств та організацій.

   Правилами облаштування і утримання діючих (існуючих) худобомогильників та біотермічних ям для захоронення трупів тварин у населених пунктах України, затвердженими наказом Державного комітету ветеринарної медицини України від 27.10.2008 №232, встановлені основні ветеринарно-санітарні вимоги щодо утримання і ветеринарно-санітарного упорядкування діючих худобомогильників та біотермічних ям для захоронення трупів тварин у населених пунктах України. Ці правила поширюються на місцеві органи виконавчої влади, суб’єктів господарювання всіх форм власності, що займаються утриманням, розведенням, обігом тварин та переробкою сировини тваринного походження.

   Крім того утилізацію трупів тварин в м.  Миколаєві організовано в КП ММР "Центр захисту тварин".

   З огляду на зазначене при виникненні ризиків, пов’язаних із збиранням продуктів тваринного походження та подальшого поводження з ними, необхідно користуватися зазначеною інформацією.

Департамент економічного розвитку
Миколаївської міської ради

Міське управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: