Мапа порталу

Понад пів тисячі матусь із дітьми отримали притулок та соціальні гарантії в Польщі

Миколаївська міська рада за пропозицією Парафії Римсько-Католицької Церкви організувала виїзд жінок та дітей з подальшим розміщенням у Республіці Польща. Все - безкоштовно. 

Евакуація відбулася під патронатом дружини посла Республіки Польща - пані Моніки Капа-Ціхоцької.

Евакуйовані сім’ї по прибуттю отримують пансіон, місце проживання і харчування, а також соціальні гарантії від Республіки Польща, одноразову соціальну виплату, соціальні виплати на дітей віком до 18 років, безкоштовне навчання для дітей у школі, медичне страхування, PESEL (який надає право перебувати на території даної держави до 18 місяців та офіційно влаштуватись на роботу, відкривати банківські рахунки).

Організацією виїзду займається Служба у справах дітей  Миколаївської міської ради спільно з управлінням освіти.

Нагадаємо, перевезення, розміщення і харчування - безкоштовні.

Наразі за даною програмою евакуйовано понад 400 матусь із дітками, які подали заявки через навчальні заклади міста, а також близько 100 родин з дітьми з числа вимушених переселенців з Миколаївської та Херсонської областей, які втратили через війну свої домівки. 

Служба у справах дітей готова допомогати родинам з дітьми, які не встигли скористатися даною програмою, з евакуацією до Німеччини через надійні канали. Безкоштовне вивезення, харчування та розміщення в родинах.

Інформація та запис через повідомлення у Телеграм за номером телефону: 0664747635.

 

IMAGE FOLDER (/files/2022/17042022_3)

 

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: