Мапа порталу

У мерії підбили підсумки роботи міських громадських формувань: з 18 існуючих активно працюють 13, а ГФ «Захист» Ленінського району - рекордсмен по розкриттю злочинів

23 грудня в мерії підбили підсумки роботи міських громадських формувань з охорони громадського порядку. У нараді взяв участь Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич, представники відділу з організації оборонної та мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами міської ради, головного управління Національної поліції в Миколаївській області, керівники громадських формувань Миколаєва, представники засобів масової інформації.

У місті зареєстровано 18 громадських формувань, але тільки 13 з них активно виконують свої функції, беруть участь у спільному патрулюванні вулиць з правоохоронними органами, охороняють міські об'єкти, і навіть допомагають поліції затримувати правопорушників. Це «Народна дружина» Заводського району, «Захист» Ленінського району, «Каскад» Корабельного району, «Сокіл» Центрального району, «Захист і порядок» Центрального району, міські громадські формування: «Бастіон-Н», «Рубіж», «Спас», «Народна самооборона», «Кордон», «Бастіон», «Загін цивільної оборони «Скіф» і «Національний резерв міста Миколаєва». Жодний масовий міський захід не проводиться без участі громадських формувань. А ГФ з охорони громадського порядку «Захист» Ленінського району м. Миколаєва стало рекордсменом по розкриттю злочинів - разом із правоохоронцями члени громадського формування за рік розкрили 253 злочини, затримали 77 правопорушників. Про це розповів представник відділу з організації оборонної та мобілізаційної роботи міськвиконкому Ігор Онищенко.

Крім того, 178 добровольців, які мають посвідчення помічника дільничного, разом з правоохоронцями чергують у 32 опорних пунктах, створених на території міста. Причому поліція веде прийом громадян у цих опорних пунктах всього три дні на тиждень, в інші дні прийом проводить керівник опорного пункту - член громадського формування.

Як зазначив начальник відділу з організації оборонної та мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Олександр Кондратьєв, з 2002 року, коли були створені перші формування з охорони громадського порядку, їх кількість істотно зросла, активність городян не зменшується. Зокрема, додали представники головного управління Національної поліції в Миколаївській області, лише за останній час до них звернулися громадяни з ініціативою про створення 5 нових організацій. Олександр Кондратьєв закликав учасників ОФ строго дотримуватися законодавства України, не займатися самодіяльністю, ретельно ставитися до документального оформлення проведеної роботи.

Начальник обласної служби дільничних інспекторів розповів, що після завершення реформування структури правоохоронних органів планується, що більша частина дільничних інспекторів стануть патрульними поліцейськими. На їх чергуваннях будуть задіяні і члени громадських формувань.

Олександр Сєнкевич відзначив, що покладає великі надії на новостворену поліцію, на взаємодію з громадськими формуваннями:

- Важливо налагодити цю роботу в законному руслі. Я переконаний, що закон повинен бути понад усіма. Незабаром ми приведемо в порядок правила установки рекламних конструкцій і МАФів. Потім будемо з громадськими формуваннями приводити місто в порядок. Ми повинні почистити Миколаїв від незаконних рекламних конструкцій і будок. Я розраховую на вашу допомогу, - звернувся мер до керівників ОФ. - Важливо також зайнятися точками з незаконного продажу алкоголю, особливо поблизу шкіл міста.

Також мер зацікавлений, щоб в місті не було нелегальних заправок, тому, що одна легальна заправка приносить до бюджету міста близько 200 тисяч гривень на рік. «Думаю, що найближчим часом міська влада впритул займеться цим питанням», - зазначив Олександр Сенкевич.

Олександр Федорович підкреслив, що хотів би встановити деякі правила у співпраці міської влади та громадських формувань: «Якщо до мене дійде інформація про те, що громадські формування не виконують свої обов'язки, або ж мають зацікавленість з іншого боку, будь-яка допомога з боку міста цим організаціям буде припинятися. Робота буде вестися тільки в інтересах Миколаєва».

За активну участь у забезпеченні громадського порядку в м. Миколаєві мер вручив Подячні листи міського голови Кутержинському Максиму Вадимовичу, начальнику штабу міського громадського формування з охорони громадського порядку «Спас»; Литвиненку Анатолію Івановичу, начальнику штабу громадського формування з охорони громадського порядку Центрального району «Захист і порядок»; Колпакову Федору Олександровичу, начальнику штабу міського громадського формування з охорони громадського порядку «Рубіж»; Бондіну Костянтину Юрійовичу, керівнику охоронного підприємства «Стаф Сервіс Юг»; Істратову Миколі Вікторовичу, керівнику охоронно-детективного агентства «Пятая стража».

 

IMAGE FOLDER (/files/News/GF)

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: