Мапа порталу

У міській лікарні №5 оновили обладнання

За останній рік у міській лікарні №5 суттєво покращили матеріально-технічну базу. Як розповів медичний директор Сергій Матвієнко, сучасне устаткування придбали коштом НСЗУ, бюджету громади та благодійників. 

Про це повідомляє відділ інформаційного забезпечення департаменту міського голови.

Коштом міського бюджету придбали нові ліжка, 105 матраців надало підприємство “Велам”. Крім того, в лікарні з'явився сучасний стаціонарний апарат УЗД експерт-класу, цифровий мобільний рентген для інфекційного відділення, для пологового - апарати кардіотокографії плоду. Також обладнали другу операційну та пологовий зал, придбали прилади для стерилізації.

ТОВ “Миколаївський глиноземний завод” закупило 11 посудомийних машин, які встановили у кожному відділенні. Також забезпечили комплекти посуду для пацієнтів, які лікуються на стаціонарі. 

За словами Сергія Матвієнка, за минулий рік проліковано понад 5 тисяч містян. З них 3,8 тис. - від коронавірусної хвороби. Для того, щоб були потужності надавати необхідну допомогу, кількість ліжкомісць в ковідному відділенні збільшили з 305 до 365.

Цього року в міській лікарні №5 почав працювати новий кабінет рентгендіагностики, оснащений сучасною цифровою рентгенологічною системою. Обладнання придбали коштом субвенції з державного бюджету за сприяння народного депутата України Олександра Гайду. Вартість системи - біля 4 млн грн. Ремонт у кабінеті лікарня виконала власними силами. 

Новий рентген-апарат видає результат вже за 3 хвилини, значно краща і якість знімків. За словами медпрацівників, це дуже важливо для виявлення пневмонії у пацієнтів з ковід. Діагностика безкоштовна за наявності направлення сімейного лікаря. Приймають у новому кабінеті як стаціонарних, так і амбулаторних хворих. 

Масштабні плани і на поточний рік: капітальний ремонт приймального відділення, ремонт харчоблоку, придбання додаткового обладнання для відділення реанімації. 

 

IMAGE FOLDER (/files/2022/02_2022/22022022)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: