Мапа порталу

До Міжнародного дня дарувальників книжок: громадські експерти зробили подарунок бібліотеці

Щорічно, починаючи з 2012 року, 14 лютого відзначається Міжнародний день дарування книг (International Book Giving Day) – одне з наймолодших свят у календарі. Воно стало міжнародним не тільки по причині своєї глобальної суті, а й тому, що корінням своїми воно вийшло з народу, ініціатива його появи належить одній звичайній людині - американці Еммі Бродмур – засновниці сайту дитячої книги в США.

У цей день, зазвичай, прийнято дарувати книжки один одному, залишати їх в людних місцях, надавати знижки в книгарнях, організовувати волонтерські кампанії зі збирання книжок, жертвувати твори друку бібліотекам і благодійним організаціям, що займаються розвитком грамотності.

До цікавої ініціативи долучилася і Експертно-громадська рада виконавчого комітету Миколаївської міської ради. Під час чергового засідання ради 10 лютого громадські експерти передали до фондів Центральна бібліотека ім.М.Л.Кропивницького твори з власних домашніх бібліотек. Під час засідання ради дарунок вручив голова ЕГР Артем Ващиленко. Переважно це - література з питань бізнес освіти, коучингу і менеджменту, в тому числі англомовна. А ще одне видання - книга з навчання академічному малюнку - виявилася відповіддю на побажання одного з читачів. Як розповіла заступник директора бібліотеки Любов Варюхіна, буквально кілька днів тому в бібліотеці запитували саме таку літературу для художників.

 

IMAGE FOLDER (/files/2022/02_2022/11022022_2)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: