Мапа порталу

У Миколаєві внутрішньо переміщені особи та учасники АТО отримали ордери на житло

У мерії вручили ордери на житло. Їх отримали миколаївці пільгових категорій. Це, зокрема, учасники АТО/ООС та внутрішньо переміщені особи. У цілому вручили ордери на 13 квартир.

Про це повідомляє відділ інформаційного забезпечення департаменту міського голови.

Для миколаївців придбали  однокімнатні, трикімнатну та двокімнатні квартири. Минулого року кошти виділили з бюджетів трьох рівнів: міського, обласного та державного. З міської казни на ці цілі спрямували понад 7,6  млн.грн.

Документи на таке потрібне житло вручили мер Олександр Сєнкевич, секретар міської ради Дмитро Фалько, депутати міської ради Дмитро Січко, Єлизавета Тріщанович та Андрій Туриця.

Олександр Сєнкевич зазначив, що в міській раді панує порозуміння у питанні щодо надання допомоги внутрішньо переміщеним особам та учасникам АТО/ООС.

«Хочу подякувати усім депутатам міської ради, які одноголосно підтримали виділення коштів для співфінансування обласної програми «Турбота», в рамках якої придбали житло, - сказав мер Миколаєва. – Я дуже радий, що минулого року ми реалізували проєкт. І сподіваюсь, що у поточному році виділять кошти з державного бюджету для придбання квартир. Ми же обов’язково виділимо кошти для співфінансування».

Народні обранці привітали миколаївців з цією подією, наголосивши на тому, що обов’язок міської ради допомагати тим, хто  опинився в скрутній ситуації.

У свою чергу, віцемер Юрій Степанець зазначив, що минулого року у Миколаєві створено управління, яке опікується внутрішньо переміщеними особами та ветеранами війни.

«Одне з перших завдань, яким зайнялось управління, стало забезпечення житлом внутрішньо переміщених осіб та ветеранів війни», - поінформував Юрій Степанець.

Він підкреслив, що у січні міська рада подала заявку до Міністерства з питань реінтеграції та тимчасово окупованих територій України щодо виділення коштів на житло у поточному році.

«Наразі Міністерство з питань реінтеграції та тимчасово окупованих територій очікує від міської ради ухвалення відповідного рішення. Коли це станеться, ми зможемо придбати ще 13 квартир для внутрішньо переміщених осіб. Саме стільки миколаївців зазначеної категорії сьогодні знаходиться у черзі на житло», - сказав Юрій Степанець.

 

IMAGE FOLDER (/files/2022/02_2022/100222)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: