Мапа порталу

У Миколаєві на маршрут вийшов ще один оновлений трамвай

10 грудня у Миколаєві на маршрут вийшов оновлений після капітального ремонту трамвай. Усі роботи виконали на комунальному підприємстві "Миколаївелектротранс".

Модернізація трамвая КТМ-5 з бортовим номером №2114 1987 року випуску тривала 4 місяці. У вагоні повністю оновили салон: замінили обшивку, електрику, встановили нові сидіння, двері, освітлення, камери відеоспостереження та антивандальний екран, покращили умови у кабіні водія. Також у трамваї з'явилися адаптери живлення USB. Відтепер під час поїздки пасажири можуть зарядити свій гаджет. Ззовні транспорт пофарбували у брендовані кольори "Місто на хвилі".

Вартість модернізації склала біля 1,5 млн грн. На транспорт оформлені всі технічні документи, трамвай пройшов обкатку та сьогодні о 15:40 виїхав за маршрутом №6.

"Завдяки проведеним заходам термін експлуатації трамвая ми продовжили на 10 років." - зазначає керівник КП "Миколаївелектротранс" Юрій Сметана. - "Підприємство суттєво економить кошти громади, виконуючі ремонти рухомого складу власними силами. До прикладу, якщо робити це в інших регіонах, вартість заміни кузова коштувала б від 5,5 млн грн. Нові вагони коштують орієнтовно від 700 тис. євро".

На підприємстві вже приступили до ремонту наступного трамвая. Із старого у нього залишилась тільки рама - все інше буде повністю замінено. Як зазначив директор "Миколаївелектротранс" капітального ремонту наразі потребує 35 одиниць трамваїв КТМ. 

"У нас в майстернях працює 34 працівники. Приблизно за рік на підприємстві таким чином можемо відремонтувати мінімум 3 трамвая." - резюмував Юрій Сметана.

Нагадаємо, у День міста- 2021 на лінію вийшла перша одиниця електротранспорту, відновлена силами підприємства КП “Миколаївелектротранс” на базі одного зі старих вагонів КТМ-5. 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: