Мапа порталу

Міські комунальні служби працюють в посиленому режимі: у мерії відбулася чергова оперативна нарада

За дорученням міського голови Олександра Сєнкевича перший заступник мера Віталій Луков провів чергову оперативну нараду щодо виконання заходів з ліквідації наслідків негоди в Миколаєві.

У засіданні взяли участь заступники мера Юрій Андрієнко, Анатолій Петров, начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Олександр Герасіменя, начальниця відділу обробки звернень громадян “Колцентр 1588” Олена Булавка.

Віталій Луков повідомив, що сьогодні в телефонному режимі відбувся виконком міської ради, який прийняв рішення про виділення з матеріального резерву міста паливно-мастильних матеріалів адміністраціям районів Миколаєва. Дизельне пальне - 7,5 тонн, бензин - 3,5 тонни. Як зауважив посадовець, наразі комунальники справляються з наявними потужностями, та у випадку погіршення ситуації зможуть залучити додаткові ресурси.

Повалено 74 дерева

За інформацією, що була озвучена під час засідання, внаслідок несприятливих погодних умов у Миколаєві повалено 74 дерева. Олена Булавка розповіла, що зафіксовано випадки пошкодження 6 автівок. 

Аварійні дерева розпилюють та прибирають з проїжджих частин та тротуарів рятувальники десятого взводу Державного воєнізованого гірничорятувального загону ДСНС України, кілька бригад підрядника ТОВ “Укрбіорост” та ін. 

Наразі відпрацьовано майже половину заявок. За дорученням Віталія Лукова для посилення роботи вийде друга бригада 10 взводу ДВГРЗ. 

Пошкоджені лінії електропередач 

Міська влада тісно співпрацює з оперативною службою АТ “Миколаївобленерго”. Проблемні питання щодо пошкодження ліній електропередач та відключення підстанцій одразу беруть на контроль. На початок дня в місті було зафіксовано 6 серйозних пошкоджень високовольтних ліній, що забезпечують світлом тисячі користувачів. Станом на 16 годину практично всі масштабні аварії усунені. Бригада обленерго працює над ліквідацією складної ситуації в мкрн Тернівка, де порив на повітряній лінії 6 кВ наразі шукають. Дві тисячі споживачів поки що без світла. Крім того, залишилося ліквідувати кілька локальних поривів у інших мікрорайонах міста.  

Як поінформували представники організації, наслідки негоди усувають всі наявні бригади. Працюватимуть цілодобово, щоб світло з’явилося в усіх оселях.

Транспорт: численні пориви контактних мереж по всьому місту 

На міських маршрутах електротранспорту виконали очистку контактних мереж від льоду. Продовжується робота з усунення пошкоджень на проспекті Богоявленському. Як повідомлялося раніше, повністю відновлено рух тролейбусів за маршрутом № 2 (Миколаїв Пасажирський – мкр. Намив). Відремонтовані контактні лінії в мкр. Північному. На проспекті Богоявленському - найбільш критична ситуація, там 4 пориви контактних мереж, у тому числі - внаслідок падіння дерева. Трамваї курсують за маршрутом №1 від вулиці 4-та Слобідська до Яхт-клубу та маршрутом №3. 

Загалом перевезення пасажирів сьогодні забезпечують майже 500 одиниць громадського транспорту. 

Обробка автомагістралей та тротуарів

Минулої ночі спеціалізована техніка КП “ЕЛУ автодоріг” почала посипати магістралі міста реагентами, а потім піщано-сольовою сумішшю для забезпечення нормального проїзду. Робота не припинялась упродовж дня, транспорт без перешкод курсує містом. Сьогодні вночі запланована чергова обробка маршрутів.  

Близько 400 працівників житлово – комунального господарства посипають прибудинкові території протиожеледними засобами, дорожні служби обробляють дороги та тротуари.

Допомога безхатченкам

На базі трьох відділень територіальних центрів у Миколаєві розгорнуто пункти обігріву та харчування: вул.Шевченка, 19-А, вул.Кузнецька, 1/3, вул.Металургів, 8/4. У Центрі реінтеграції бездомних громадян на вул. Круговій, 47 нині перебувають 43 особи без визначеного місця проживання, є 7 вільних місць. Крім того, у дворі додатково встановили палатку, розраховану на 20 місць. Здійснюється соціальне патрулювання з метою виявлення громадян, які потребують допомоги. Також досягнуто домовленості з патрульною поліцією, яка за необхідності підвозитиме людей до місць обігріву та харчування.    

Опалення

Через припинення електропостачання або пошкодження тепломереж сьогодні тимчасово не працювали кілька котелень ОКП “Миколаївоблтеплоенерго”. Зокрема, через падіння дерева на мережу без тепла були близько десятка будинків в мкр Ліски. Надвечір опалення відновили. Упродовж дня фахівці підприємства усували наслідки негоди, зокрема ремонтували теплові мережі, які зазнали пошкоджень через повалені дерева, а також повсякчас стежили за роботою котелень. 

Як повідомляють на сторінці підприємства в мережі “Фейсбук”, станом на 17.00 тимчасово призупинено роботу котелень через відсутність електропостачання за адресами:

- вул. Чорноморська, 1 (школа №60);

- вул. Матросова, 2 (школа №61);

- вул. Гастелло, 14 (дитячий садок №92 та житлові будинки: вул. Ходченка, 58 та 58А, вул. Ламбертівська, 51А);

- вул. Молдавська, 7 (школа №21, дитячий садок №72).

Спеціалісти ОКП "Миколаївоблтеплоенерго" у цілодобовому режимі продовжують роботу.

Перший заступник міського голови Віталій Луков підкреслив, що всі міські комунальні служби працюють в посиленому режимі. За повідомленнями синоптиків негода триватиме кілька днів. Тож, миколаївців закликають бути максимально обережними. 

Відділ інформаційного забезпечення департаменту міського голови

 

IMAGE FOLDER (/files/2021/12_2021/29122021_2)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: