Мапа порталу

Нове обладнання у міській лікарні № 4

У грудні міська лікарня № 4 придбала мобільну рентгенівську систему для відділення пластичної та реконструктивної хірургії. Вартість апарату – 2 млн 794 тис. гривень.

Про це повідомила директорка закладу Лариса Дергунова.

"Апарат С-дуга потрібен для проведення технічно важких операцій, наприклад, на кістках та суглобах. З його допомогою лікарі отримують максимально точне зображення травмованої частини тіла і можуть коригувати та оцінювати хід операції, не припиняючи її", - пояснює Лариса Дергунова.

Як пояснив завідуючий відділенням Андрій Потапенко, завдяки цьому час операції значно скорочується, а точність її виконання збільшується в рази.

"Використовуючи цей апарат під час операції, ми маємо змогу скоротити час перебування пацієнта під наркозом. Також ми можемо скорочувати і сам об’єм оперативного втручання, тому у пацієнта значно швидше загоюються рани".

Апарат простий в експлуатації і має відносно низьку дозу випромінювання, тож мінімізує ризики для здоров’я пацієнта і лікаря. Лікарня отримала всі необхідні дозвільні документи, тож рентгенівську систему почнуть використовувати за потреби.

 

IMAGE FOLDER (/files/2021/12_2021/22.12.21.1500)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: