Мапа порталу

Від застарілого приймального покою - до сучасного відділення Еmergency: в Миколаєві завершили реконструкцію в ЛШМД

Лікарня швидкої медичної допомоги міста Миколаєва - багатопрофільний опорний лікувальний заклад, де цілодобово надають екстренну медичну допомогу пацієнтам у невідкладних станах. Реконструкцію закладу розпочали в 2020 році, а загальна площа будівництва склала майже 900 кв.метрів.  

Загалом на роботи спрямовано понад 15,6 млн грн. Проєкт реалізували на умовах співфінансування: з міського бюджету виділили майже 8,5 млн грн., субвенція з державного бюджету склала майже 7,2 млн грн.

Крім того, коштом міського бюджету в розмірі 4 млн 240 тис. грн капітально відремонтували внутрішньоквартальні проїзди, заасфальтували дорожнє покриття території лікарні загальною площею 4132 кв. метри. Розширили в’їзд для зручності курсування санітарного транспорту.

Приймальне відділення укомплектовано сучасним медичним обладнанням на загальну суму майже 27 млн грн:

- шляхом централізованої закупки з державного бюджету на суму 26 млн 332 тис. грн придбали комп’ютерний томограф, апарат УЗД, рентгенологічний апарат;

- коштом бюджету міста у розмірі майже 618 тис. грн придбали меблі, гематологічний аналізатор, систему централізованого моніторингу, функціональні ліжка. 

22 грудня оновлені приміщення оглянули народні депутати України Давид Арахамія та Олександр Пасічний, голова облдержадміністрації Віталій Кім, голова обласної ради Ганна Замазєєва, заступник голови облдержадміністрації Юрій Гранатуров, міський голова Олександр Сєнкевич, секретар міської ради Дмитро Фалько, перший заступник міського голови Віталій Луков, керівники обласного та міського управлінь охорони здоров'я Максим Безносенко і Ірина Шамрай, представники підрядника ТОВ "Будівельна компанія Контакт-Жилбуд".   

Мер Миколаєва Олександр Сєнкевич подякував усім, хто доклав зусиль до реалізації масштабного проєкту.

- У нас до програми Президента України "Велике будівництво" потрапили дві лікарні. Наразі на фінальному етапі й реконструкція приймального відділення в міській лікарні №3. Завдяки тісному співробітництву облдержадміністрації, міськвиконкому, обласної та міської рад на Миколаївщині втілюється багато проєктів, у тому числі, тих, що стосуються жителів Миколаєва. Хотілося б, щоби така робота продовжувалась, громада Миколаєва від цього тільки виграє, - зазначив Олександр Сєнкевич.

Народний депутат України Давид Арахамія підкреслив, що в державі поступово трансформується медична система, багато уваги приділяється впровадженню в медичних закладах найкращих сучасних практик та створення комфортних умов для пацієнтів та працівників. 

- Нагадаю, в новому бюджеті на 2022 рік закладено підвищену мінімальну зарплатню для медиків: молодшого персоналу - 13 тис. грн, лікарів - 20 тис. грн. За останні два роки ми всі відчули, що медицина - наш "другий фронт". Це галузь, якою не займалися 30 років, - каже він.  

Голова обласної ради Ганна Замазєєва адресувала слова подяки медичним працівникам, які боряться за людські життя.  

Представники влади також відзначили якісну та оперативну роботу підрядника - ТОВ "Будівельна компанія Контакт-Жилбуд".

На жаль, один з керівників компанії, Володимир Педченко, цього року пішов з життя. Його посмертно нагородили відзнакою "За заслуги перед містом Миколаїв".

-  Володимир Георгійович був дуже відповідальною людиною, на яку можна покластися. Він докладав багато зусиль для розбудови міста. На об'єктах, якими займалась компанія "Контакт-Жилбуд", ніколи не було жодних проблем. Дякую всьому колективу, - сказав мер Олександр Сєнкевич. Керівник міста передав відзнаку співзасновнику будівельної компанії Олександру Шуляку. 

Після реконструкції приймальне відділення стало сучасним функціональним підрозділом лікарні. За проєктом тут облаштовано інфекційний блок для тимчасового перебування хворого з підозрою для диференціальної діагностики.

Передбачені палати динамічного спостереження за хворими, які потребують дообстеження до прийняття рішення про необхідність стаціонарного лікування. А також ліжка інтенсивної терапії для хворих у важких станах, які потребують невідкладної допомоги.

Збудований окремий бокс для прийняття одночасно 2-х автомобілів швидкої медичної допомоги, які можуть розвантажуватись в комфортних умовах для пацієнта та бригади. 

Передбачена окрема реєстрація пацієнтів, які звертаються самостійно. 

У відділенні працюватимуть 3 лікарі, 8 медичних сестер, 11 молодших медпрацівників, 4 медреєстратори. Завідувачкою відділення призначена лікар-терапевт та лікар з медицини невідкладних станів Ірина Глушкова.  

Відділ інформаційного забезпечення департаменту міського голови

 

IMAGE FOLDER (/files/2021/12_2021/23122021)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: