Мапа порталу

Газета «День» представила миколаївцям світлини міжнародного фотоконкурсу

Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич взяв участь в урочистому відкритті експозиції кращих світлин міжнародного фотоконкурсу «День» - 2015, яке сьогодні, 18 грудня, відбулося у обласному краєзнавчому музеї «Старофлотські казарми».

Захід зібрав чимало гостей, у їх числі народний депутат України Тарас Кремінь, заступник голови облдержадміністрації Оксана Янішевська, видатний письменник Дмитро Кремінь, керівники та учні миколаївських шкіл, військовослужбовці, мешканці міста.

Сьогодні ж у обласній універсальній науковій бібліотеці ім. О.Гмирьова відбудеться зустріч з авторами публіцистичного триптиха «Котел», «Я - свідок», «Катастрофа і Тріумф» Іваном Капсамуном, Валентином Торбою, Марією Семенченко.

Міський голова Олександр Сєнкевич став одним з ініціатором проведення у нашому місті таких цікавих заходів. Виступаючи перед гостями фотовиставки «День»-2015, мер  відзначив, що ця подія приурочена до Дня Святого Миколая, який «хотілося б зашити в ДНК міста Миколаєва».

-        Хотів би усіх привітати з тим, що у Миколаїв заходять такі фотовиставки, - відзначив  Олександр Федорович. – Коли мене питають, яким ви бачите миколаївця майбутнього, я кажу, що це «думаюча людина». На жаль, у нас вже майже немає культури читання газет, друкованих видань. Інтернет – це добре, але читати друковані видання – це інший рівень. За чашкою кави, поспілкуватися у дружній компанії, обговорити прочитане. Я сподіваюся, що це з’явиться у миколаївців, бо наші городяни – це думаючі люди, і очікую, що газета «День» у цьому допоможе.

Організатори заходу зробили Миколаївському меру приємний сюрприз – запросили його однокурсника по навчанню у Школі мерів на базі Києво-Могилянської академії (один з організаторів – Руслан Рохов), сумчанина Григорія Тимченка.

Григорій Федорович відзначив: «Познайомившись із містом, відкрив для себе, що миколаївці не менші патріоти ніж сумчани. Маю величезну нагоду привітати Олександра Сєнкевича з обранням на посаду міського голови і побажати, щоб він став справжнім, відкритим, рідним серцем усіх миколаївців».

Григорій Тимченко подарував Миколаївському меру фотокартину з символічною назвою «Вірне серце».

У газети «День» є традиція на кожному відкритті фотовиставки проводити благодійну акцію.

-        Нам дуже приємно, що у кожному місті, куди ми приїжджаємо, знаходяться люди, чи то середній бізнес, чи просто небайдужі громадяни, які дарують книги бібліотеки «День» шкільним навчальним закладам, бібліотечним установам, власне дітям, нашому майбутньому - повідомив представник газети. – І цей рік не є виключенням.

Почесну місію запросили виконати Руслана Рохова. Він вручив керівникам навчальних закладів міста книги, придбані коштом миколаївських підприємців. 

 

 

IMAGE FOLDER (/files/News/gazeta)

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: