Мапа порталу

Оголошення про результати відкритого архітектурного конкурсу на кращу проєктну пропозицію твору меморіального мистецтва - пам’ятки загиблим морякам-підводникам ВМФ поблизу заводу ім. 61 Комунара в м. Миколаєві

Рішенням від 11.08.2021 №737 виконавчий комітет Миколаївської міської ради оголосив відкритий архітектурний конкурс на кращу проєктну пропозицію твору меморіального мистецтва - пам’ятки загиблим морякам-підводникам ВМФ поблизу заводу ім. 61 Комунара в м. Миколаєві (далі – Конкурс).

Замовником Конкурсу визначено департамент архітектури та містобудування Миколаївської міської ради.

Метою проведення Конкурсу було визначення кращої проектної пропозиції твору меморіального мистецтва – пам’ятки для вшанування героїзму та мужності моряків-підводників ВМФ, увічнення історичної пам’яті про будівництво в місті Миколаєві підводних човнів, на земельній ділянці, що знаходиться на вул. Набережній, поблизу пішохідного понтонного мосту та суднобудівного заводу ім. 61 Комунара (Миколаївський суднобудівний завод) в Центральному районі м. Миколаєва.

Конкурс проводився з 17 серпня по 17 грудня 2021 року.

До участі в Конкурсі зареєструвалось 15 авторських колективів з різних міст України, зокрема з Києва, Харкова, Чернівців, Одеси, Миколаєва, Ужгорода та Львова. Відтак на розгляд журі в установлений термін було подано 5 проєктів під кодами: 541263, 845976, 816612, 459125, 202102 згідно зі встановленими умовами.

Засідання журі Конкурсу відбулося 8 грудня 2021 року. В результаті засідання, простою більшістю голосів шляхом відкритого голосування журі обрало переможця Конкурсу (з рекомендаціями для реалізації проєкта) та присудило 3 премії.

Першу премію присуджено конкурсній пропозиції під девізом 459125: ПП «А-Архітектор», авторський колектив - Атанасова Наталія Сергіївна, Булавицький Іван Якович (м. Миколаїв).

459125.jpg

Другу премію присуджено конкурсній пропозиції під девізом 845976: авторський колектив - Приходько Євгеній Мирославович, Фелдеш Еміліана Іванівна, Забарна Поліна Вікторівна (м. Ужгород).

845976.jpg

Третю премію присуджено конкурсній пропозиції під девізом 541263: архітектурне бюро «Kutsevych and Partners», авторський колектив - Куцевич Богдан Вадимович, Артюхов Владислав Анатолійович, Корнієць Олексій Сергійович, Давиденко Катерина Олександрівна (м. Київ).

541263.jpg

Виставка конкурсних робіт буде розміщена в інформаційно-туристичному центрі (1 під’їзд) будівлі Миколаївської міської ради по вул. Адміральській, 20, у період з 18 по 31 грудня 2021 року. Вхід для відвідувачів вільний.

Департамент архітектури та містобудування Миколаївської міської ради висловлює подяку усім учасникам Конкурсу за пророблену роботу та вклад у розвиток архітектури, членам журі Конкурсу та всім залученим до організації Конкурсу.


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: