Мапа порталу

Перший віцемер Віталій Луков розповів про підготовку міського бюджету-2022

Сьогодні, 3 грудня, під час брифінгу перший віцемер Віталій Луков розповів, як відбувається формування бюджету Миколаєва на прийдешній рік.

Віталій Луков  зазначив, що тільки-но вчора Верховною Радою України затверджено держаний бюджет на 2022 рік. Таким чином, містам визначили додаткові бюджетні надходження. Це дозволило перейти до фінального етапу формування власне бюджету Миколаєва.    

- Вчора було схвалено державний бюджет на 2022 рік. І було затверджено деякі зміни, без яких ми не могли розпочати остаточне формування проєкту рішення   міської ради про бюджет Миколаєва на наступний рік, - сказав Віталій Луков. - Йдеться про, зокрема, 4% податку на доходи громадян, що за приблизними підрахунками складає до 190 млн.грн.  Крім того, є державні субвенції, які надходитимуть до територіальних громад, а  також досить великі кошти з Державного фонду регіонального розвитку.

При цьому він підкреслив, що робота з підготовки  головного фінансового документу міста була розпочата задовго до зазначеного рішення Верховної Ради України. Всі напрацювання було надіслано депутатам 1 грудня.

- Депутатам було розіслано проєктні пропозиції по головним розпорядникам коштів міської ради. Окрім захищених статей, це, зокрема, заробітна плата та комунальні послуги, на які ми практично не можемо впливати. Загалом вказані пропозиції склали близько 2 мільярдів гривень, - повідомив Віталій Луков, заперечивши, що ніби мало місце затягування бюджетного процесу. 

Кошти пропонується спрямувати, зокрема, на фінансування проєктів, від яких залежить життєдіяльність міста, та проєктів, що було розпочато цього року. Це  ремонт доріг, реалізація програми Громадський бюджет тощо.

Бюджетні пропозицій депутатами мають розглядати в комісіях. Під час роботи народні обранці можуть вносити свої зміни. Якщо їх підтримують депутатські комісії, відповідні корективи внесуть до проєкту бюджету.

- Місто зобов’язано прийняти бюджет до 25 грудня. Тому є ще достатньо часу для того, аби в комісіях детально  обговорити пропозиції головних розпорядників коштів, - підкреслив перший віцемер.  – Ми намагаємось максимально публічно формувати бюджет Миколаєва.

  

 

Відділ інформаційного забезпечення департаменту міського голови

IMAGE FOLDER (/files/2021/12_2021/031221_3)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: