Мапа порталу

У Миколаєві мають намір створити новий яхт-клуб

У п’ятницю, 26 листопада, в мерії відбулась зустріч з яхтсменами Миколаєва. Від міської влади у заході взяли участь перший віцемер Віталій Луков, директор департаменту економічного розвитку Тетяна Шуліченко.

Про це повідомляє відділ інформаційного забезпечення департаменту міського голови.

Під час обговорення яхтсмени поділилися своїми планами. Вони вважають за доцільним створення міської бази для надання сервісних послуг яхтсменам. Це має дати потужний поштовх розвитку малого судноплавства. Пропонується кілька варіантів вирішення завдання. Перший передбачає створення спеціалізованого комунального підприємства. Крім того, розглядається можливість заснування крейсерського яхт-клубу. Є й інші пропозиції. Проте вони не дають відповідей на весь комплекс питань.

Віталій Луков поінформував, що міська влада здійснює кроки для розвитку річок та маломірного судноплавства. Так, виконком міської ради попередньо погодив відповідну програму. Її метою є створення сприятливих умов розвитку Миколаєва як центру маломірного судноплавства та яхтового туризму, формування сучасної берегової інфраструктури, розвитку промислового потенціалу у будівництві та ремонту маломірних суден, поліпшення екологічного стану акваторії річок міста, залучення інвестицій та активізації ринку послуг у сфері внутрішнього водного транспорту та  створення сприятливих умов для відпочинку на воді мешканців та гостей міста. Документом прописано заходи, спрямовані на вирішення поставлених завдань.

Програма є унікальною, адже жодне місто України подібних документів ще не затверджувало.

При цьому Віталій Луков наголосив, що міська влада готова надати організаційну підтримку для створення в Миколаєві нового яхт-клубу. Перший віцемер попросив яхтсменів організуватися та сформувати ініціативну групу щодо цього питання. Вона має окреслити план першочергових дій.

 

IMAGE FOLDER (/files/2021/11_2021/261121_3)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: