Мапа порталу

Північна родина: у Миколаєві створюють нову локацію для відпочинку

У мікрорайоні Північному створюють нову локацію для відпочинку місцевих жителів – майданчик "Північна родина". Її втілюють у життя в рамках програми "Громадський бюджет".

Майданчик облаштовують на вулиці Архітектора Старова біля одного з житлових комплексів. Раніше там була занедбана територія, тепер тривають будівельні роботи. Їх виконують на замовлення адміністрації Центрального району. Вартість проекту – 720 тис. грн.

"Ескіз проекту, його концепцію і назву розробили мешканці житлового комплексу. На початку цього року адміністрація Центрального району замовила розробку проектно-кошторисної документації та визначила підрядну організацію. Тепер активно тривають роботи", - розповідає голова адміністрації Центрального району Олександр Береза.

На майданчику облаштують пішохідні доріжки, встановлять лавки та арт-об’єкт, який символізує родину. Також Олександр Береза розповів, що лавки на майданчику будуть оснащені сонячними панелями, від яких можна буде заряджати гаджети.

Автор ідеї – Сергій Колесник. Він є членом правління житлового комплексу. Каже, мікрорайон Північний активно розбудовується, однак подібних локацій не вистачає.

"Тому в нас виникла ідея привести до ладу територію і створити локацію, в якій можна було б відпочивати з родиною. Жителі нашого комплексу і мікрорайону в цілому підтримали таку ідею. У травні 2020 року ми подали документи для участі у програмі "Громадський бюджет". За нього проголосувало 489 осіб. Фінансування на його реалізацію отримали вже цього року", - пояснює Сергій Колесник.

 

IMAGE FOLDER (/files/2021/11_2021/25.11.21.1650)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: