Мапа порталу

Від сьогодні свідоцтво про народження дитини можна отримати у пологовому будинку

15 грудня у міському пологовому будинку №3 провели урочисту церемонію реєстрації новонароджених, що стало можливим у рамках пілотного проекту, запровадженого у Миколаєві головним територіальним управлінням юстиції у Миколаївській області.

Щасливих батьків п’яти немовлят, трьох хлопчиків та двох дівчаток, вітали заступник голови облдержадміністрації Оксана Янішевська, Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич, народний депутат України Олександр Жолобецький, начальник головного територіального управління юстиції у Миколаївській області Роман Возняк, заступник міського голови Євген Шевченко, голова адміністрації Заводського району В’ячеслав Карцев, керівник управління охорони здоров’я міської ради Лариса Дергунова, депутат міської ради Олена Кисельова.

Відтепер батькам не треба відволікатися від догляду за дитиною, йти до відділу державної реєстрації актів цивільного стану та чекати, доки будуть готові перші офіційні документи їх малюків. Щодня протягом двох годин фахівці відділів за районною приналежністю будуть приймати заяви від батьків безпосередньо в пологових будинках міста.

Як розповів Роман Возняк, ще два дні тому лише кілька миколаївців виявили бажання скористатися такою послугою, та на сьогодні вже зареєстровано 11 немовлят у пологовому будинку №3, з нетерпінням чекають на фахівців відділів державної реєстрації у пологовому №1. З 1 січня проект працюватиме на території всієї Миколаївської області.

Для перших п’яти пар новоспечених батьків сьогодні провели дуже гарну і урочисту церемонію реєстрації, їм вручили квіти і найнеобхідніші подарунки.

Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич, вітаючи молодих мам і татусів з важливою подією, побажав їм наснаги у вихованні дітей.

Як батько двох діточок, Олександр Федорович звернувся до чоловіків з порадою виявляти максимум терпіння та турботи до своїх дружин: «Дуже важливо їх зараз підтримати. Після народження дитини починається найскладніше. На вас зараз дуже велика відповідальність за двох рідних людей, яким потрібна ваша любов.  Зі свого боку міська влада постарається створити для ваших діток гідні умови життя».     

 

IMAGE FOLDER (/files/News/novonarod)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: