Мапа порталу

Безпека дітей та педагогів: у миколаївських закладах освіти встановлюють системи відеоспостереження

У Миколаєві в дитячих садках, школах та позашкільних закладах встановлюють системи відеоспостереження. За два роки управління освіти посилило безпеку 87 закладів.

Рішення про підвищення безпеки учнів та педагогів муніципальна рада з питань освіти прийняла ще у 2020 році. Ініціювали його самі керівники освітніх закладів.

Вже у 2020 році системи відеоспостереження встановили у 25 дитячих садках та 27 школах, а ще у клубі юних моряків, станції юних техніків та дитячому центрі позашкільної освіти Корабельного району.

У 2021 році безпеку посилюють у ще 32 освітніх закладах.

Камери встановлюють на входах, у коридорах та на території закладів. Вони забезпечують достатню якість зображення, щоб розпізнавати осіб, які потрапляють на відео.

Директорка школи № 6 Інна Бродянська розповідає, що одного разу завдяки відеоспостереженню охоронець школи вчасно помітив невідомого чоловіка, який намагався пробратись у приміщення.

"На території нашого закладу встановлено 8 камер відеоспостереження. У вересні цього року був випадок проникнення у приміщення школи. Сторож вчасно помітив це, з’ясував ситуацію, викликав поліцію, і злочинець був затриманий".

Не менш важливо посилювати безпеку і в закладах позашкільної освіти, вважає директорка Дитячого центру Корабельного району Тетяна Турчак, адже вони працюють за іншим принципом, ніж садки та школи. Тут функціонує велика кількість гуртків, сюди часто заходять батьки та бабусі й дідусі дітей, які приводять їх на заняття, тож потрібно ретельніше контролювати, щоб у приміщення не потрапляли сторонні особи.

Разом із тим, як розповіла Тетяна Турчак, у Дитячому центрі пішли далі і встановили не лише камери відеоспостереження, а організували трансляцію святкових заходів, які відбуваються в актовій залі закладу, на екран у холі будівлі та на планшети викладачів.

"Це дуже зручно. Тепер учасникам концерту не потрібно очікувати на свій номер у коридорі біля актової зали. Керівники гуртків стежать за концертом на планшетах, і діти спускаються зі своїх навчальних класів саме тоді, коли їм потрібно виходити на сцену".

 

IMAGE FOLDER (/files/2021/11_2021/19.11.21.1030)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: