Мапа порталу

«Центр безпеки громадян» та «Поліцейський офіцер громади»: віцемер Юрій Степанець розповів про плани на майбутнє

Місто має намір реалізувати декілька проєктів щодо підвищення безпеки в Миколаєві. Це «Поліцейський офіцер громади» та «Центр безпеки громадян». На цьому наголосив віцемер Юрій Степанець Степанець в  програмі «Добрий вечір» на телеканалі НІС-ТВ.

- Проєкт «Пліцейський офіцер громади» передбачає виділення містом приміщення, приведення його до ладу з метою створення там невеликої поліцейської станції. Там має знаходитись поліцейський, можливо, ще й представники громадських формувань з охорони громадського порядку. Планується, що він обслуговуватиме певну кількість населення на певній території. Вважаю, що, в першу чергу, такі поліцейські станції треба розміщати у віддалених мікрорайонах, наприклад, Великій Коренисі, Варварівці, Матвіївці, Тернівці, Кульбакіно, - розповів Юрій Степанець. – Приклади реалізації подібних проєктів в Україні є. Ми вже підготували 6 опорних пунктів для передачі Національній поліції, де можуть працювати поліцейські офіцери громади.

 У рамках другого проєкту планують створювати своєрідні хаби безпеки, де б, зокрема, знаходились пожежне депо, поліцейська станція та станція швидкої медичної допомоги.

- Центр безпеки громадян має відповідати за визначений район. Це значно підвищить рівень безпеки, адже скоротить час реагування рятувальників, швидкої медичної допомоги та поліції, - зазначив віцемер.

 

Відділ інформаційного забезпечення департаменту міського голови


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: