Мапа порталу

Повинні виконувати умови договору! - Юрій Андрієнко зустрівся із перевізниками, які обслуговують міські маршрути № 2, 23 та 50

 Заступник міського голови Юрій Андрієнко провів зустріч із перевізниками, які обслуговують міські маршрути № 2, 23 та 50. Саме на роботу цих маршрутів останніми днями скаржаться миколаївці.

На роботу громадського транспорту за маршрутом № 50 жителі Миколаєва поскаржились у Facebook-групі Contact Centre при Миколаївській міській раді. Користувачі опублікували фото довгих черг на маршрутку на зупинці «Миколаїв-Пасажирський».

На ситуацію відреагував заступник міського голови Юрій Андрієнко. 4 листопада він зустрівся із перевізниками у Миколаївській міській раді.

Як пояснив директор підприємства «Авто Віола Плюс» Ігор Терьохін, на маршруті № 50 працює 20 одиниць транспорту. Наразі п’ять водіїв перебувають на лікарняному – у них підтвердили коронавірус. Тому фактично маршрут обслуговує 15 автомобілів.

«Більшість транспорту ми направляємо на перевезення пасажирів зранку – під час «робочої перевозки». Увечері на маршруті залишається 4 одиниці», - пояснив перевізник.

Такої кількості автомобілів для пасажиропотоку увечері у години пік не вистачає. У зв’язку з цим ввечері 2 та 3 листопада міська влада змушена була зняти комунальні автобуси з маршруту № 51 та забезпечити перевезення городян до Корабельного району. Юрій Андрієнко наголосив, що перевізник має виконувати ті зобов’язання, які взяв на себе, підписавши договір на обслуговування даного маршруту.

«В іншому випадку, ми оголосимо новий конкурс і знайдемо нового перевізника. Ситуація, коли після роботи люди цілу годину стоять у черзі на маршрутку і не можуть дістатись додому, нас не влаштовує», - зазначив заступник міського голови.

Схожа ситуація склалась й на маршруті № 2. Аби сісти у транспорт, людям доводиться чекати у чергах. Директору підприємства «Авто Віола Плюс», яке здійснює пасажирські перевезення, було поставлено завдання у найкоротші терміни виправити ситуацію.

Також є нарікання на роботу підприємства «АЛАН - ТЕХНО», яке обслуговує маршрут № 23 "Центральний ринок - Велика Корениха".

Нагадаємо: нашій області введені додаткові протиепідемічні обмеження у зв’язку з переходом до «червоної» зони, торкнулися вони й громадського транспорту. Тому аби забезпечити стабільні перевезення, було домовлено, що у години пік (з 06:00 до 10:00 та з 15:00 до 22:00) пасажирські автобуси будуть курсувати  за короткими маршрутами: з В.Коренихи до Варварівки, з Варварівки до Центрального ринку й у зворотному напрямку. А в інший час – за звичним графіком. Проте, як виявилось, автобуси, що прямують до В.Коренихи, протягом дня перевозять пасажирів лише за  короткими маршрутами.   Через це до міської ради надходять скарги городян.

Юрій Андрієнко підкреслив неприпустимість таких дій.

«Наголошую:  в години пік  транспорт має курсувати за скороченими маршрутами, а вдень - за звичайною схемою руху, - сказав Юрій Андрієнко. – Інформація про ці зміни має бути розміщена в автобусах та на кінцевих зупинках»

IMAGE FOLDER (/files/2021/11_2021/041121)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: