Мапа порталу

Юрій Гранатуров на зустрічі клубу фронтових друзів: «Ми поважаємо Великий Подвиг Перемоги!»

6 травня у місті Миколаєві відбулося традиційне засідання клубу фронтових друзів «Переможці», в якому взяли участь ветерани Другої світової війни, учасники антитерористичної операції на сході України, воїни-інтернаціоналісти, діти війни, ветерани праці, воїни Збройних Сил України.

Гучними оплесками зал вітав визволителя міста Миколаєва Дмитра Пилиповича Іванця, ветерана Другої світової війни, учасника бойових дій Валентину Яківну Лічинкіну.

Міський голова Юрій Гранатуров присвятив ветеранам пісню «Эх, путь-дорожка фронтовая», яку він заспівав разом з миколаївським колективом художньої самодіяльності.

Звертаючись до учасників клубу фронтових друзів, Юрій Ісайович заявив, що миколаївці високо шанують Великий Подвиг визволителів, які пережили жахіття війни. Мер також пообіцяв, що, як і минулого року, День Перемоги в Миколаєві пройде мирно і спокійно.

Юрій Гранатуров урочисто вручив визволителю Миколаєва Дмитру Іванцю медаль «70 років Перемоги».

«Україна втратила близько 6 мільйонів воїнів, були зруйновані майже всі міста і села, знищена промисловість, інфраструктура, нам дісталися одні руїни, які треба було відновлювати. І все це випало на долю одного покоління людей, яких зараз вже лишилося дуже мало, - сказав Віталій Ященко, голова міської організації ветеранів. - Вони відновили зруйноване війною народне господарство, і все, що ми сьогодні маємо, все зроблено цими людьми».

Віталій Михайлович з жалем зауважив, що сьогодні в залі присутні лише кілька учасників бойових дій. Та й у місті їх уже налічується всього близько 600 чоловік.

Володимир Луста, голова Миколаївської обласної ради, поділився історією своєї родини, яку теж не пощадила війна: «Один дід загинув у 44-му, другий - пройшов війну до кінця. Загинули троє братів діда ... А моє дитинство пригадується розповідями бабусь і дідуся про війну. Це назавжди залишається в пам'яті». Володимир Вікторович побажав ветеранам лише одного - жити!

Теплі вітання від імені керівництва облдержадміністрації передав перший заступник губернатора Микола Романчук. «А від себе, в першу чергу, хочу не сказати, а вклонитися за те, що ви зробили, за той подвиг, який дав нам можливість жити і будувати свою державу», - заявив Микола Павлович.

Колективи художньої самодіяльності Миколаївщини привітали ветеранів святковим концертом.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: