Мапа порталу

Ірина Шамрай про епідемічну ситуацію у Миколаєві станом на 23 жовтня та необхідність вакцинації від Covid-19

За минулу добу в Україні + 23 229 випадки коронавірусної хвороби, в області - 483, у Миколаєві - 238.

Погіршується ситуація зі смертністю від від Covid-19. В Україні за добу 483 померлих, по області - 28, в стаціонарах Миколаєва, які розгорнуті як госпітальні бази для лікування ковід, втратили 18 пацієнтів. 

"Таку статистику маємо вперше за всі три хвилі. Ситуація по місту погіршується". - зазначає  начальниця управління охорони здоров'я Ірина Шамрай.  

В стаціонарах, які підпорядковані міській раді, всього розгорнуто 930 ліжок для лікування пацієнтів з ковід. 21 жовтня розгорнуто 60 ліжок для маленьких пацієнтів на базі дитячої міської лікарні №2. Упродовж двох діб туди поступили 6 осіб з підтвердженим діагнозом та 13 - з підозрою.

"Лікарня наразі очікує пакет для лікування таких пацієнтів".  - зазначила Ірина Шамрай.

В стаціонарах для дорослих станом на ранок 23 жовтня перебувають 738 пацієнтів, з них на кисневій підтримці - 594.

Завантаженість ліжок складає 79%. Забезпеченість киснем - 84%. В реанімаційних відділеннях - 43 пацієнта, з них 13 на штучній вентиляції легень. За добу поступило 125 нових пацієнтів, виписано - 92.

"Зараз до лікарень поступає вдвічі більше миколаївців, ніж ми можемо виписати під амбулаторне спостереження і нагляд у сімейних лікарів".

Важко переносять коронавірусну хворобу вагітні. Станом на ранок 23 жовтня на лікуванні перебуває 31 пацієнтка: 26 вагітних та 5 породіль. З них 4 - в реанімаційному відділенні.

За минулу добу від Covid-19 щеплено 4 418 осіб. Це найбільша кількість за увесь період вакцинальної кампанії. 

Ірина Шамрай подякувала свідомим миколаївцям, а також нагадала, що у місті працюють 13 мобільних бригад, відкрито 14 пунктів щеплень на базі сімейних амбулаторій та 5 центрів вакцинації. Днями також планується відкрити 6 центр вакцинації, який буде розташовано в ТРЦ «CityCenter».

"Сьогодній єдиний захист -  бути щепленим. Відповідно до статистики, вакциновані тільки у 8% випадків попадають на амбулаторне лікування, перебіг хвороби значно легший, стан середньої важкості серед них - 4,4%. За останній тиждень кількість захворівших складає 1258, одужали - 765. За 5 попередніх днів померли 52 особи. " - зазначила Ірина Шамрай.

73 підприємства організовано щепили свої колективи. Нагадуємо, для виїзду на підприємство чи установу мобільної бригади, їх представнику треба подзвонити в управління охорони здоров'я та надати відповідну інформацію.

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: